Baltųjų pupelių ir keptų daržovių trinta sriuba
Jei norėtumėte valgyti daugiau daržovių, ši sriuba – neabejotinai lengvas (ir skanus!) būdas tai padaryti. Sriuboje dera sultingi pomidorai, paprikos, svogūnai, česnakai ir baltosios pupelės. Rezultatas – tikrai aromatinga, daug daržovių turinti ir soti sriuba, puikiai tinkanti pietums ar vakarienei. Tikras skonių malonumas, nes keptos daržovės tikrai nestokoja skonio! Pupelės suteikia sriubai daug augalinių baltymų ir tirštesnę tekstūrą, tačiau neužgožia skonio. Taigi, jei bijote pupelių sriubos, pabandykite šią sriubą! Įsitikinkite patys, kad nėra, ko bijoti!
Kiekis: 2-4 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 4 prinokusių pomidorų, perpjautų per pusę (500 g)
- 1½ puodelio vyšninių pomidorų (225 g)
- (arba 725 g didelių pomidorų, jei namuose neturite vyšninių pomidorų)
- 2 česnakų galvučių
- 1 raudonojo svogūno (perpjauto per pusę)
- 1 raudonosios paprikos (perpjautos per pusę ir su pašalintomis sėklomis)
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus arba vandens
- 250 g baltųjų konservuotų pupelių
- 1 v.š. džiovintų petražolių
- 480 ml daržovių sultinio (naudokite Gydomąjį Medical Medium sultinį arba kitą natūralų daržovių sultinį)
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Saujos šviežių bazilikų
Kaip pasigaminti pupelių ir keptų daržovių sriubą?
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite pomidorus, česnakus (dėkite visą česnaką, tik nupjaukite galiukus), paprikas, svogūnus ir vyšninius pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite orkaitėje 35-45 minutes, kol daržovės suminkštės.
Išimkite keptas daržoves iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Kai daržovės šiek tiek atvės, sudėkite jas į didelės galios maisto trintuvą (arba puodą, jei naudojate rankinį blenderį). Iš česnakų išspauskite iškepusias ir suminkštėjusias skilteles (odelę išmeskite). Supilkite daržovių sultinį ir baltąsias pupeles. Sutrinkite iki vientisos masės. Tada supilkite sriubą į puodą, užvirinkite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Iš karto patiekite su šviežiais bazilikais. Laikykite sandariame inde šaldytuve iki keturių dienų.









