Veganiškas ryžių pudingas su vanile ir gervuogėmis
Aromatingas ryžių pudingas
Pusryčiai? Desertas? Užkandis? Tai gali būti tai, ko norite.
Šis kardamonu pagardintas ir burnoje tirpstantis ryžių pudingas – nuostabiai skanus šiltas arba kitą dieną išėmus iš šaldytuvo. Serviruokite nedideliame dubenėlyje arba stiklinėje, sluoksniais dėliokite gervuoges ir ryžių pudingą. Naudodami skirtingus vaisius (pavyzdžiui, avietes, mėlynes, gervuoges, mangus, obuolius ir t.t.), galite gauti visiškai kitokį rezultatą, kad pakeistumėte gervuoges ir kasdien ragautumėte visiškai naują skonį. Šį skanėstą labai lengva padaryti.
Kiekis: 2 porcijos
Paruošimo laikas: 35 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 80 g ilgagrūdžių ryžių
- 500 ml migdolų pieno
- 2 arbatinių šaukštelių medaus
- 1/5 šaukštelio maltos vanilės
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto kardamono
- Didelės saujos šviežių arba atšildytų gervuogių
Kaip pasigaminti gardų ryžių pudingą:
- Ryžius nuplaukite ir nusausinkite.
- Nedideliame puode pašildykite migdolų pieną.
- Sudėkite ryžius, medų, vanilę ir kardamoną bei dažnai maišydami virkite 30 minučių, kol pudingas taps tirštas ir kreminis.
- Patiekite su gervuogėmis.
- Ryžių pudingas nuostabiai skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.
Skanaus!