Traški granola ant šilkinio glotnučio
Labai skanu! Tai puiki alternatyva granolai su jogurtu. Daug sveikiau, o mums net ir skaniau.
Šiek tiek cinamono skonio ir daug traškumo – taip, kaip ir turi būti skanioje granoloje. Tačiau be jokio pridėtinio cukraus ir su gryna, jūsų organizmui sveika formule!
Glotnučio dubenėlį galima greitai paruošti, o jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta neriebius pusryčius, šis dubenėlis – kaip tik jums. Tačiau jis puikiai tinks ne tik pusryčiams, bet ir greitiems pietums ar gaiviam vakaro užkandžiui.
Skanu, maistinga ir sveika – išbandykite ir nenusivilsite!
Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Glotnučiui:
- 250 g šaldytų laukinių mėlynių
- saujos mangų kubelių (šviežių arba šaldytų)
- 1 prinokusio banao (šviežio arba šaldyto)
- apie 60-80 ml vandens arba nesaldinto migdolų pieno (jei norite skystesnės tekstūros, įpilkite daugiau skysčio pagal poreikį arba atvirkščiai)
Granolai:
- 25 g pilno grūdo dribsnių be glitimo
- 5 g kokosų aliejaus
- 1 šaukšto klevų sirupo
- žiupsnelio jūros druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
- šiek tiek skonio kokoso traškučių
Kaip pasigaminti smučio dubenėlį su granola be glitimo:
Rekomenduojame pradėti nuo granolos paruošimo, kad prieš patiekiant ji spėtų atvėsti. Jei norite, galite pasiruošti granolą ir anksčiau.
Granolą:
- Įkaitinkite keptuvę ir į ją suberkite avižinius dribsnius su kokosų aliejumi, cinamonu ir klevų sirupu.
- Kepkite dribsnius ant silpnos kaitros nuolat maišydami, kol dribsniai taps auksinės spalvos (tai užtruks apie 5-10 minučių).
- Tada įberkite druskos ir įmaišykite kokosų tračius.
- Sudėkite granolą į dubenį, kad atvėstų.
- Atkreipkite dėmesį, kad karšta granola yra minkštesnės tekstūros, tačiau atvėsusi tampa skani ir traški!
Jei norite, granolą galite kepti ir orkaitėje: sumaišykite visus ingredientus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 150-160 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių, vis pamaišant.
Glotnutį:
- Sudėkite visus ingredientus į kokteilinę ar maisto smulkintuvą ir sumaišykite į vientisą kokteilį.
- Kai kokteilis bus tokios konsistencijos, kokios norite, supilkite jį į norimą dubenėlį ir ant viršaus užberkite traškios granolos.
- Papuoškite kuo tik norite (pavyzdžiui, šviežiomis uogomis ar kokosu) ir iš karto mėgaukitės!