Medical Medium, Receptai, Saldu

Glotnučio dubenėlis su granola be glitimo

Glotnucio dubenelis su granola be glitimo

Traški granola ant šilkinio glotnučio

Labai skanu! Tai puiki alternatyva granolai su jogurtu. Daug sveikiau, o mums net ir skaniau.

Šiek tiek cinamono skonio ir daug traškumo – taip, kaip ir turi būti skanioje granoloje. Tačiau be jokio pridėtinio cukraus ir su gryna, jūsų organizmui sveika formule!

Glotnučio dubenėlį galima greitai paruošti, o jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta neriebius pusryčius, šis dubenėlis – kaip tik jums. Tačiau jis puikiai tinks ne tik pusryčiams, bet ir greitiems pietums ar gaiviam vakaro užkandžiui.

Skanu, maistinga ir sveika – išbandykite ir nenusivilsite!

Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

Glotnučiui:

  • 250 g šaldytų laukinių mėlynių
  • saujos mangų kubelių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 prinokusio banao (šviežio arba šaldyto)
  • apie 60-80 ml vandens arba nesaldinto migdolų pieno (jei norite skystesnės tekstūros, įpilkite daugiau skysčio pagal poreikį arba atvirkščiai)

Granolai:

Kaip pasigaminti smučio dubenėlį su granola be glitimo:

Rekomenduojame pradėti nuo granolos paruošimo, kad prieš patiekiant ji spėtų atvėsti. Jei norite, galite pasiruošti granolą ir anksčiau.

Granolą:

  1. Įkaitinkite keptuvę ir į ją suberkite avižinius dribsnius su kokosų aliejumi, cinamonu ir klevų sirupu.
  2. Kepkite dribsnius ant silpnos kaitros nuolat maišydami, kol dribsniai taps auksinės spalvos (tai užtruks apie 5-10 minučių).
  3. Tada įberkite druskos ir įmaišykite kokosų tračius.
  4. Sudėkite granolą į dubenį, kad atvėstų.
  5. Atkreipkite dėmesį, kad karšta granola yra minkštesnės tekstūros, tačiau atvėsusi tampa skani ir traški!

Jei norite, granolą galite kepti ir orkaitėje: sumaišykite visus ingredientus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 150-160 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių, vis pamaišant.

    Glotnutį:

    1. Sudėkite visus ingredientus į kokteilinę ar maisto smulkintuvą ir sumaišykite į vientisą kokteilį.
    2. Kai kokteilis bus tokios konsistencijos, kokios norite, supilkite jį į norimą dubenėlį ir ant viršaus užberkite traškios granolos.
    3. Papuoškite kuo tik norite (pavyzdžiui, šviežiomis uogomis ar kokosu) ir iš karto mėgaukitės!

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *