Kreminis augalinės sudėties majonezas
Ar žinojote, kad avokadai laikomi vienu tobuliausių maisto produktų pasaulyje? Taip yra todėl, kad avokaduose yra daugiau kaip 25 būtinos maistinės medžiagos, įskaitant geležį, magnį ir kai kurias nepakeičiamąsias riebalų rūgštis.
Vienas gudrus būdas pagerinti savo salotas šiuo galingu vaisiumi – naudoti gardų avokadų majonezą!
Kadangi avokade jau yra natūralių riebalų, į majonezą nereikia dėti jokio papildomo aliejaus ar kitų riebalų. Vien avokado visiškai pakanka! Įdėkite tik truputį česnako ir išspauskite rūgščią citriną, ir turėsite puikų nuostabaus skonio pagardą.
Jei dar neragavote avokadų majonezo, jau pats laikas!
Avokadų majonezą patiekite su šviežiomis salotomis arba, pavyzdžiui, orkaitėje keptomis bulvytėmis. Jei mėgstate aštrų maistą, į majonezą taip pat galite įdėti mėgstamų aitriųjų paprikų (pavyzdžiui, švelnaus skonio korėjietiškų aitriųjų paprikų miltelių “Gochugaru”).
Kiekis: vidutiniškai 300-350 g majonezo
Paruošimo laikas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 didesnių, prinokusių avokadų (jei naudojate mažesnius avokadus, paimkite 3)
- ½-1 šaukštelio Himalajų arba jūros druskos
- 2 vidutinio dydžio česnako skiltelių
- 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų arba laimo sulčių
Kaip pasigaminti avokadų majonezą:
- Nulupkite avokadą ir išimkite kauliuką.
- Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Trinkite, kol taps tolygios šilkinės tekstūros.
- Pagal skonį galite papildomai įdėti citrinos sulčių arba druskos.
- Būtinai naudokite maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą, kad padažas būtų panašus į šilkinį majonezą. Tokio paties rezultato nepasieksite trindami šakute.
Skanaus.