Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Žaliųjų žirnelių gvakamolė su traškiomis bulvėmis

herne guacamole ja kartulid

Žaliųjų žirnelių gvakamolė be riebalų

Jei mėgstate žirnelius, dabar pats laikas išbandyti šį receptą. Prieš jus žaliųjų žirnelių gvakamolė. Tiesa, žirnelių gvakamolė neturi avokadų skonio ir turi kitokį nei avokadai kremiškumą, tačiau patikėkite – ši versija irgi labai skani! Ją paruošti irgi paprasta, o rezultatas tikrai skanus ir sotus. Kartu su traškiomis keptomis bulvėmis tai skanus užkandis arba pagrindinis patiekalas, kuriuo galima mėgautis bet kokia proga ar net susipakuoti į iškylą, išvyką, darbą ar mokyklą.

Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 35 min (jei naudojate iš anksto paruoštas bulves)
Sudėtingumas: lengvas

Jums reikės:

  • 750 g garuose virtų bulvių (tinka su lupena arba be jos)
  • 300 g šaldytų ir atšildytų žaliųjų žirnelių
  • 40 g svogūnų (susmulkintų)
  • Nedidelės saujos šviežių petražolių (susmulkintų)
  • 2 a.š. svogūnų miltelių
  • ½ a.š. česnako miltelių
  • Druskos (pagal skonį)
  • Šviežios aitriosios paprikos (pjaustytos, nebūtina)
  • Citrinos sulčių (¼ mažos citrinos arba pagal skonį)

Kaip paruošti žirnelių gvakamolę?

Pirmiausia paruoškite bulves: išvirkite bulves garuose (jei bulvės didesnės, perpjaukite per pusę) ir išvirusias sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tada bulves šiek tiek sutraiškykite ranka, mentele arba stiklinės dugnu. Jei norisi, pagardinkite druska. Kepkite bulves 200 laipsnių C temperatūroje 20 minučių arba kol jos taps auksinės spalvos. Kol bulvės kepa, paruoškite žirnelių gvakamolę. Atšildytus žaliuosius žirnelius sudėkite į dubenį, supilkite citrinos sultis, druską ir svogūnų miltelius ir maisto trintuvu sutrinkite iki vientisos masės (taip pat galite naudoti bulvių trintuvą arba maisto smulkintuvą). Galiausiai sudėkite smulkintą svogūną, petražoles ir aitriąją papriką ir patiekite su traškiomis keptomis bulvėmis.

PAPILDOMAS KOMENTARAS