Apkepti ryžiai tikriausiai skamba pažįstamai, o kaip dėl žiedinių kopūstų ryžių?
Taip, tai tikrai įmanoma! Žiediniai kopūstai yra puiki alternatyva klasikiniams ryžiams, todėl savo valgiaraštyje skirkite dar daugiau vietos gydomųjų savybių turinčioms daržovėms!
Žiedinių kopūstų ryžiai puikiai dera su įvairiomis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis, todėl lengvai sukursite puikų skonių derinį.
Apkepti žiedinių kopūstų ryžiai taip pat yra tikras netikėtumas skonio receptoriams, nes žiedinių kopūstų patiekale visai nesijaučia, o jų tekstūra ir skonis yra puikūs. Be to, žiediniai kopūstai yra tikrai naudinga daržovė, palaikanti mūsų imuninę sistemą ir aprūpinanti organizmą svarbiausiais vitaminais ir mineralais.
Šios gražios kryžmažiedžės daržovės yra turtingos vitaminų C, K bei B grupės vitaminų, taip pat nemažai aukštos kokybės baltymų. Be to, žiediniai kopūstai dėl juose esančių omega-3 riebiųjų rūgščių yra labai stipri priešuždegiminė priemonė!
Kiekis: dviems arba keturiems asmenims
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygtis: lengvas
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto
- 1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus
- ½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
- 2,5 cm ilgio nulupto ir smulkiai supjaustyto šviežio imbiero gabalėlio
- 3 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
- 1 didelės kubeliais supjaustytos morkos
- 1 vidutinio dydžio paprikos, supjaustytos kubeliais
- 2 salierų stiebų, supjaustytų kubeliais
- 1 stiklinės šaldytų žirnelių
- 1 šaukštelio sezamo aliejaus (neprivaloma)
- 2 šaukštų kokosų amino padažo (neprivaloma)
- 1/2 arbatinio šaukštelio gryno medaus arba klevų sirupo
- 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
- saujos smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų arba čiobrelių
- nedidelės saujos smulkiai pjaustytų migdolų (nebūtina)
- 2 arbatinių šaukštelių sezamo sėklų
- sulčių iš 1 laimo
Kaip pasigaminti žiedinių kopūstų ryžius:
- Supjaustykite žiedinį kopūstą mažesniais žiedynais ir susmulkinkite virtuviniu kombainu arba maisto smulkintuvu (tiktų ir stambi tarka). Smulkinkite, kol žiedinis kopūstas taps panašus į ryžių grūdelius.
- Iš žiedinių kopūstų su marle išspauskite vandens perteklių, sudėkite į dubenį ir atidėkite į šalį.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps šiek tiek permatomas. Prireikus įpilkite šaukštą vandens, kad svogūnai nepriliptų prie keptuvės.
- Tada į svogūnus sudėkite morkų kubelius, supjaustytas paprikas, salierų kubelius, imbierą, česnaką ir žirnelius, ir kepkite dar apie 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
- Tada sudėkite žiedinių kopūstų ryžius, sezamų aliejų, kokosų padažą, medų arba klevų sirupą ir jūros druską.
- Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės.
- Patiekite keptus žiedinius kopūstus su šviežia kalendra, smulkintais migdolais, sezamo sėklomis ir laimo sultimis.
Skanaus.