Receptai, Sūru

Cezario salotos su migdolų parmezano sūriu

Pähkline Ceasari salat ilma juustuta

Sveikos augalinės Cezario salotos su migdolų parmezano sūriu

Štai receptas kaip tik salotų mėgėjams! Ar žinojote, kad pirmosios Cezario salotos buvo pagamintos Meksikoje ir pirmą kartą pamėgtos 1924 m.? Čia dalinamės Cezario salotų receptu, bet augaline versija! Čia susitinka traškūs žalumynai ir vyšniniai pomidorai, o padažo žvaigždės yra anakardžių riešutai. Ir dar parmezanas, pagamintas iš migdolų. Mūsų Cezario salotų receptas yra visavertis ir sveikas – jame nėra nė vieno nesveiko ingrediento. Jei mėgstate salotas, šis patiekalas tikrai skirtas jums!

Porcijos dydis: 2 valgytojams
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumas: lengvas
Paruošti reikės:

Salotoms:

  • 300 g romaninių salotų (galima pakeisti aisbergo salotomis)
  • 125 g vyšninių pomidorų
  • 100 g šviežių agurkų
  • 25 g raudonųjų svogūnų

Padažui:

  • 100 g anakardžių
  • 100-120 ml vandens
  • 1 – 1,5 a.š. šviežiai išspaustų citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės (arba 1 a.š. česnako miltelių)
  • ½ a.š. garstyčių miltelių (neprivaloma)
  • Jūros druskos (pagal skonį)

Veganiškam “parmezanui”:

Kaip paruošti augalines Cezario salotas?

Pradėkite nuo padažo. Anakardžių riešutus sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite mirkti 15 minučių. Taip riešutai suminkštės ir padažas bus kremiškesnės tekstūros (taip pat lengviau susismulkins maisto smulkintuve). Kol riešutai minkštėja, paruoškite daržoves.

Nuplaukite ir susmulkinkite salotas, perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę, supjaustykite svogūną ir agurką griežinėliais. Salotų lapus galite susmulkinti peiliu arba suplėšyti tarp pirštų. Plėšykite salotų lapus smulkiai. Jei norite, prie romėniškų salotų galite pridėti šiek tiek aisbergo salotų, kad salotos būtų traškesnės.

Kai riešutai suminkštės, sudėkite juos į maisto smulkintuvą su likusiais padažo ingredientais ir sutrinkite iki vientisos kreminės tekstūros. Paskutinis žingsnis – paruošti veganišką parmezaną. Tam migdolus smulkiai sukapokite maisto smulkintuve kartu su jūros druska ir česnako milteliais.

Į salotas įmaišykite ankardžių riešutų padažą ir pabarstykite migdolų parmezanu. Patiekite iš karto, nes šaldytuve paliktos salotos gali tapti vandeningos ir nebus tokios skanios kaip ką tik paruoštos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *