Receptai, Sūru, Užkandžiai

Fokačija be glitimo

Fokacija be glitimo

Gardi focaccia be glitimo

Klasikinė fokačija sudėtyje turi ir kvietinių miltų, ir mielių, ir daug aliejaus, o mes siūlome pasigaminti gardžią sveikesnę fokačiją be miltų ir be mielių. Tiesą sakant, ši fokakčia yra visiškai be grūdų, jos sudėtyje yra tik manijokų ir migdolų miltai bei aromatingos žolelės.

Šios fokačijos skonis nuostabus ir tikrai vertas išbandyti. Jei esate duonos gerbėjai, šį patiekalą būtinai turite paragauti.

Pasiruošimas ir gaminimas yra paprastas ir nesudėtingas. Tereikia viską sumaišyti, o paskui tiesiog laukti, kol iškeps. Na ir galiausiai belieka sukaupti šiek tiek kantrybės palaukti, kad atvėstų.

Kiekis: 6-8 riekelės
Paruošimo laikas: 30 minučių + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 140 g manioko miltų
  • 72 g migdolų miltų
  • 28 g tapijokos krakmolo
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio Himalajų arba jūros druskos
  • 2 arbatinių šaukštelių kmynų (nebūtina)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 235 ml kambario temperatūros vandens
  • druskos dribsnių (neprivaloma)
  • per pusę perpjautų vyšninių pomidorų (nebūtina)
  • griežinėliais pjaustytų alyvuogių (neprivaloma)
  • džiovinto raudonėlio, rozmarino arba čiobrelio (neprivaloma)

Kaip pasigaminti fokakčiją be glitimo:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C.
  2. Tada pradėkite gaminti tešlą. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir prieskonius, kitame – aliejų, klevų sirupą, vandenį ir citrinos sultis.
  3. Supilkite skystą mišinį ant sausų ingredientų ir kruopščiai išmaišykite.
  4. Kai tešla bus paruošta, sudėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pridėkite mėgstamų priedų, pavyzdžiui, per pusę perpjautų vyšninių pomidorų, druskos dribsnių ir džiovintų žolelių.
  5. Tada pašaukite fokačiją į orkaitę, kad iškeptų. Tešlą kepkite 220 laipsnių C temperatūroje 20-22 minutes.
  6. Kai fokačija bus iškepta, prieš pjaustydami būtinai leiskite jai visiškai atvėsti . Tada pjaustykite rieklėmis ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *