Receptai, Saldu

Meduolių skonio keksiukai be glitimo

Keksiukai be glitimo

Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais

Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypatingu meduolių skoniu. Išbandykite skanius imbierinius keksiukus! Jie yra neapsakomai minkšti ir tiesiog tirpstantys burnoje, dvelkiantys kalėdiniais prieskoniais. Saldūs, purūs, meduoliški keksiukai. Be glitimo ir be rafinuoto cukraus bei pilno struktūros augalinio pagrindo, todėl jais galite mėgautis visiškai nekenkdami savo sveikatai. Ar gali būti geriau?

Paruoškite imbierinius keksiukus kaip gardų užkandį, desertą ar vaišes Kalėdų stalui – jie greitai pavergs didžiųjų ir mažųjų saldumynų mėgėjų širdis.

Kiekis: 12-14 keksiukų
Paruošimo laikas: 45 minutės + aušinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas

Keksiukams reikės:

  • 1 šaukšto linų sėmenų miltų
  • 2 ½ šaukšto vandens
  • ¾ puodelio (150 g) nesaldintos obuolių tyrės
  • ¾ puodelio klevų sirupo
  • ⅓ puodelio (65 g) lydyto kokosų aliejaus
  • 2 puodelių (260 g) avižinių miltų be glitimo
  • 1 puodelio (175 g) ryžių miltų
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinis šaukštelio imbierinių meduolių prieskonių
  • 200 ml augalinio pieno (pvz., nesaldinto migdolų arba avižų pieno)
  • 1 puodelio (110 g) pjaustytų obuolių

Pabarstukams reikės:

Kaip pasigaminti imbierinius keksiukus:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių ir išklokite kepimo skardą keksiukų formelėmis. 
  2. Pirmiausia pradėkite gaminti pabarstukus. Nedideliame dubenėlyje pirštais sumaišykite avižinius dribsnius, avižinius miltus, kokosų cukrų ir kokosų aliejų, kol susidarys vientisa masė. Pasidėkite į šalį.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, maltus linų sėmenis, klevų sirupą, obuolių tyrę ir kokosų aliejų. 
  4. Kitame dubenyje sumaišykite avižinius miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, sodą ir meduolių prieskonius. Kruopščiai išmaišykite. 
  5. Skystus ingredientus supilkite į sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, papildomai įdėkite obuolių kubelių ir augalinio pieno. Tešla turi būti tirštos konsistencijos. 
  6. Paruoštą tešlą sudėkite į keksiukų formeles, pabarstykite pasiruoštais pabarstukų trupiniais ir kepkite keksiukus 180 C laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol keksiukai taps auksinės spalvos ir įkišus į vidų dantų krapštuką, jis liks sausas.
  7. Leiskite keksiukams atvėsti ir mėgaukitės!

Keksiukai skaniausi būna tą dieną, kuomet buvo iškepti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *