Keptos hasselback bulvės su rozmarinu
Traškios keptos bulvės. Sužinokite apie hasselback kepimo būdą
Nustebinkite savo šeimą ir draugus su skaniai traškiomis ir aromatingomis žolelėmis pagardintomis bulvėmis hasselback! Iš Švedijos kilęs patiekalas dabar išgarsėjo visame pasaulyje. Bulvės “Hasselback” ypatingos dėl jų paruošimo būdo, dėl kurio jų išorė tampa ypač traški, o vidus – minkštas ir sultingas.
Šiame recepte yra aliejaus, bet tik šiek tiek – jo reikia tik tiek, kad bulvės būtų traškios!
Kiekis: keturiems
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- ½ valgomojo šaukšto alyvuogių arba kokosų aliejaus
- 3 skiltelių česnako (susmulkintų)
- 1 šaukštas šviežio arba ½ šaukšto džiovinto rozmarino
- jūros druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)
Kaip paruošti hasselback bulves:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Nuskuskite ir nuplaukit bulves.
- Hasselback būdas: aštriu peiliu įpjaukite įpjovas bulvėse lygiagrečiai ir kuo arčiau viena kitos, neperpjaudami dugno.
- Mažesniame dubenyje sumaišykite aliejų, smulkintą česnaką, smulkintą arba džiovintą rozmariną, druską ir pipirus ir atsargiai aptepkite bulves aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įpjautas vietas gerai įtrinkite prieskoniais.
- Dėkite bulves į orkaitę kepti.
- Kepkite bulves, iki kol jos bus aukso spalvos ir įsmeigus šakutę jos bus minkštos. Apie 30-40 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.
- Jei norite, papuoškite šviežiomis rozmarino šakelėmis ir patiekite.
Skanaus.
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...
30
Lap
Klasikinės bulvių salotos su naminiu veganišku majonezu
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinės bulvių salotos su majonezu - sveikatai palankus receptas
Ar žinojote, kad iš anakardžių riešutų galima pasig...