Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Keptos bulvės su špinatų ir grybų įdaru

Sočios keptos bulvės su špinatų ir grybų įdaru

Ieškote naujų idėjų kasdieniams patiekalams arba ko nors, ką galėtumėte pasiimti į mokyklą ar darbą ir kas būtų skanu net ir nepašildyta? Siūlome jums įdomų receptą, kuriame derinami gardūs skoniai ir didelės keptos bulvės. Šiek tiek pagražintos! Tačiau paruošimas yra paprastas ir nereikalaujantis valandų valandas trunkančio sukiojimosi virtuvėje. Be to, šios bulvės puikiai išsilaiko sandariame inde šaldytuve porą dienų neprarasdamos skonio.

Kiekis: 2-3 valgytojams
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 15 min: lengvas
Paruošimui reikės:

  • 4 didelių arba 6 vidutinio dydžio bulvių (neskustų!)
  • 100 g pievagrybių
  • 150 g šviežių špinatų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2 šviežių česnako skiltelių (susmulkintų)
  • Jūros druskos, pipirų, aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)

Kaip paruošti įdarytas keptas bulves?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada nuplaukite ir nusausinkite bulves ir sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Bulvių neskuskite! Šakute padarykite keletą skylučių bulvėse (padarykite 6-7 skylutes). Tai padės bulvėms geriau iškepti. Dėkite bulves į orkaitę ir kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie 60 minučių arba kol bulvės suminkštės. Kol bulvės kepa, paruoškite įdarą. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Su šlakeliu vandens arba sultinio patroškinkite pievagrybius apie 7-10 minučių, kol jie suminkštės. Tada sudėkite svogūną ir smulkintą česnaką ir retkarčiais pamaišydami troškinkite dar 3-4 minutes, kol svogūnas suminkštės. Galiausiai sudėkite susmulkintus špinatus. Patroškinkite dar 1-2 minutes ir pagal skonį pasūdykite.

Kai bulvės orkaitėje iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Tada į bulves sudėkite įdarą. Tam kiekvienos bulvės viduryje atsargiai įpjaukite išilginį pjūvį taip, kad peilis nepraeitų pro bulvės apačią (užtenka ½ bulvės storio). Kiekvienos bulvės viduje šakute padarykite šiek tiek vietos ir ant bulvės viršaus sudėkite įdarą. Pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir mėgaukitės.

PAPILDOMAS KOMENTARAS