Traškios daržovės su keptų pomidorų humusu
Viena vertus, paprastas ir klasikinis, kita vertus, maloniai rūgštus ir aštrus, keptų pomidorų humusas puikiai tinka su šviežiomis daržovėmis, kaip garnyras prie orkaitėje kepamų patiekalų arba kaip duonos užtepėlė. Kepti pomidorai humusui suteikia reikiamo sultingumo, todėl jam nereikia aliejaus ar tahinio, kurių paprastai būna humuso sudėtyje. Maistingas, augalinis ir skanus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei arba maloniam vakarui su svečiais.
Kiekis: dviems humuso mėgėjams
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Humusui:
- 250 g vyšninių pomidorų
- 1 skardinės avinžirnių (250 g)
- Druskos (pagal skonį)
- Juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Kajeno pipirų (pagal skonį)
- 1 šaukštelio džiovintų svogūnų laiškų (neprivaloma)
- 1 nedidelės česnako skiltelės
- ¼-½ citrinos sulčių (svarbu!)
Šalia humuso:
- 1 geltonosios paprikos (supjaustytos lazdelėmis)
- 1 raudonosios paprikos (supjaustytos lazdelėmis)
- 2-3 salierų stiebų (supjaustytų lazdelėmis)
- 2 vidutinio dydžio morkų (supjaustytų lazdelėmis)
- Jei norite, galite pridėti trapučių, veganiškų krekerių be glitimo ar bet ko, ko tik norite.
Kaip pasigaminti keptų pomidorų humusą?
Sudėkite vyšninius pomidorus ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje apie 20 minučių (arba kol vyšniniai pomidorai šiek tiek paruduos ir iškeps). Jei naudojate konservuotus avinžirnius, iš pradžių juos perplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo nustos putoti. Tada su avinžirniais maisto smulkintuvo inde sudėkite keptus vyšninius pomidorus (geriausia, kad pomidorai prieš tai atvėstų), česnako skilteles, prieskonius, citrinos sultis ir sutrinkite iki vientiso šilkinio humuso. Patiekite su daržovių lazdelėmis ar kuo nors kitu, ką mėgstate.









