Išbandykite burnoje tirpstantį karamelinį saldainį
Ar kada nors girdėjote posakį, kad viskas, kas skanu, dažniausiai būna nuodėminga ir nesveika? Tačiau turime jums puikių naujienų, nes su šiuo receptu, šį mitą tikrai paneigsime! Kreminio migdolų sviesto ir saldaus medaus derinys yra tikrai skanus, o kai įmaišote vanilės ir šiek tiek bananų, jis tampa dar geresnis.
Tačiau šiame karamelę primenančiame skanėste nėra pieno, rafinuoto cukraus, glitimo ar kitų sveikatai nepalankių medžiagų. Tinka ir dideliems, ir mažiems saldumynų mėgėjams.
Kiekis: maždaug 12 saldainių
Paruošimo laikas: 15 min. + 1 val. šaldiklyje
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 85 g medaus
- 120 g natūralaus migdolų sviesto
- 110 g kokosų aliejaus
- ½ banano
- žiupsnelio druskos (šiek tiek, kad skonis būtų subalansuotas!)
- natūralios vanilės pagal skonį (neprivaloma)
Kaip pasigaminti karamelę primenančius saldainius:
- Sudėkite ingredientus į dubenį (išskyrus bananus) ir ištirpinkite karštų garų vonelėje iki vientisos masės (nuolat maišydami).
- Kai mišinys visiškai ištirps, sudėkite jį į maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą kartu su bananais ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Supilkite mišinį į pasirinktą formą. Patogiausia naudoti silikoninę formą, bet tinka ir bet kokia kita iš anksto kepimo popieriumi išklota forma (jei naudojate silikoninę formą, kepimo popieriaus naudoti nereikia).
- Leiskite masei valandą pastingti šaldiklyje, tada supjaustykite ją pasirinktais kvadratėliais ir mėgaukitės!
- Jei išėmus iš šaldiklio masė būna per kieta, leiskite jai kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje arba šaldytuve ir tada pjaustykite.
- Būtinai laikykite skanėstą šaldytuve, kitaip jis gali ištirpti.
Tai gana didelė skanėsto porcija, todėl jo užteks ilgam. Jau pirmas kąsnis gali patenkinti saldumo poreikį ir sužadina skonio receptorius.