Burnoje tirpstantis aromatingas pyragas
Ar kada nors gaminote minkštą meduolinį pyragą? Tai tikrai skanius meduolių variantas!
Kaip visada čia pas mus, šis sotaus ir sveiko skanėsto receptas yra be rafinuoto cukraus, be glitimo ir visiškai nekenksmingas sveikatai. Jį lengva pagaminti, o skonis bus skanus ir didesniems, ir mažesniems šeimos saldumynų mėgėjams.
Be to, virtuvė prisipildys malonaus, kalėdas primenančio kvapo ir nuotaikos, kuri sukuria malonią atmosferą.
Paruoškite meduolinį pyragą šventiniam stalui arba tiesiog pamaloninkite draugus!
Kiekis: vidutiniškai 10-12 pyrago gabalėlių
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 šaukštų čija sėklų arba maltų linų sėmenų
- 80-100 ml vandens
- 250 ml nesaldinto migdolų pieno
- 200 g kokosų cukraus
- 100 g kokosų aliejaus
- 1 šaukštelio vanilės
- 3 šaukštelių meduolių prieskonių
- 260 g grikių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos
Kaip pasigaminti meduolinį pyragą:
- Pirmiausiai paruoškite čija sėklų arba maltų linų sėmenų mišinį: umaišykite čija sėklas arba maltus linų sėmenų miltus su 80 ml vandens ir atidėkite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
- Tuo tarpu dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: į dubenį suberkite grikių miltus, kokosų cukrų, meduolių prieskonius, vanilę, kepimo miltelius ir sodą ir kruopščiai išmaišykite.
- Tada supilkite migdolų pieną, išbrinkintas čija sėklas arba linų sėmenis ir kokosų aliejų (jei kokosų aliejus per kietas, kad jį būtų galima sumaišyti, pirmiausia išlydykite jį).
- Kruopščiai viską išmaišykite ir supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą.
- Kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 35 minutes.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui šiek tiek atvėsti. Tada supjaustykite kvadratėliais ir patiekite su uogomis, pavyzdžiui, spanguolių padažu. Arba tiesiog mėgaukitės pyragu be priedų.