Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Persikų desertas

Skanus persikų desertas su kokosų kremu

Jei ieškote ko nors paprasto, gaivaus ir kartu tikrai gardaus, šis persikų desertas su kokosų kremu kaip tik jums. Prinokusių, saldžių persikų ir aksominio kokosų kremo derinys sukuria burnoje tirpstantį patiekalą, kuriam paruošti reikia nedaug pastangų, bet kuris atrodo kaip puikus desertas. Kreminis anakardžių riešutų minkštumas ir švelnus klevų sirupo saldumas subalansuoja sultingą persikų gaivumą, todėl šis desertas yra puikus vasaros skanėstas, kuriuo galite mėgautis su šeima ar nustebinti svečius.

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 10 minučių (+ laikas persikams užšaldyti ir padažui sustingti)
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 4 prinokusių persikų (užšaldytų!)
  • 60 g mirkytų anakardžių riešutų (20 min. mirkykite karštame vandenyje)
  • 200 ml neriebaus kokosų kremo (iš anksto laikykite šaldytuve per naktį)
  • 40 ml kokosų aliejaus
  • 1,5 v.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. citrinos sulčių

 

Kaip pasigaminti persikų desertą?

Dėkite persikus į šaldiklį. Tada pradėkite gaminti kremą. Tam į maišytuvą sudėkite prieš tai išmirkytus anakardžius, kokosų kremą, kokosų aliejų, klevų sirupą ir citrinų sultis. Maisto smulkintuve sutrinkite iki vientisos masės, supilkite į indą su dangteliu ir padėkite į šaldytuvą per naktį, kad sustingtų. Atkreipkite dėmesį, kad gaminant kremas yra skystas, tačiau šaldytuve jis virsta sutirštėja ir sutvirtėja – tampa lyg tepamu kremu, kurį taip pat galima ir išplakti. Kai persikai bus sušalę ir kremas paruoštas, sudėkite kremą į pasirinktą serviravimo lėkštę arba į dubenėlio dugną ir ant viršaus sutrakuokite šaldytus persikus. Patiekdami apšlakstykite dar trupučiu klevų sirupo ir, jei norite, papuoškite mėtų lapeliais. Mėgaukitės iš karto!

P.S. Jei kremui norite suteikti persikų skonio, prieš patiekdami galite taip pat ir į kremą įmaišyti tarkuotų šaldytų persikų.

 

PAPILDOMAS KOMENTARAS