Portobello grybo “kepsnys” arba alternatyva mėsos kepsniui
Sveika ir skani alternatyva be mėsos, kuri gali patikti tiems, kurie mėgsta mėsą. Skanus ir sultingas kepsnys puikiai tinka vakarėliams arba tiesiog vakarienei. Prie “kepsnio” pasirinkite mėgstamą garnyrą. Pavyzdžiui, puikiai tinka ir klasikinis derinys su bulvėmis bei daržovėmis. Išbandykite šią mėsos alternatyvą.
Kiekis: dviems arba trims
Paruošimo laikas: 15-20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 3 didelių portobello grybų
- 4-5 v. š. kokosų aminos padažo (sojų padažo alternatyva)
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus (jei pageidaujate varianto be riebalų, galite jo nenaudoti)
- 1-2 a. š. šviežių susmulkintų čiobrelių (arba ½ arbatinio šaukštelio džiovintų )
- 2-3 skiltelių česnako (susmulkinto)
Kaip pagaminti portobello “kepsnį”?
Nuplaukite portobello grybus ir išimkite kotelius. Dubenėlyje sumaišykite kokosų aminos padažą, alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, rozmariną ir čiobrelius. Gautu marinatu aptepkite abi grybų puses. Palikite pasimarinuoti bent 15-20 minučių.
Tada sudėkite pasimarinavusius grybus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180-200 °C temperatūroje 10 minučių. Tada apverskite grybus ir palikite kepti dar 10-15 minučių.
Patiekite su mėgstamais garnyrais!









