Spalvotos makaronų salotos
Šį kartą turime gardžių, skanių ir sveikatai palankių makaronų salotų receptą. Šiomis salotomis galima mėgautis kaip pagrindiniu patiekalu, garnyru arba, pavyzdžiui, paruošti svečiams.
Kiekis: 2-3 salotų mėgėjams
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis : lengvas
Jums reikės: 
- 160 g raudonųjų lęšių makaronų (arba kitų pasirinktų makaronų be glitimo)
 - 100 g žaliųjų žirnelių (šaldytų ir atšildytų)
 - 100 g pjaustytų raudonųjų paprikų
 - 70 g tarkuotų morkų
 - 1 smulkiai supjaustyto šviežio saliero stiebo
 - 35 g smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų
 - 100 g mirkytų anakardžių riešutų
 - 100 ml vandens
 - 2-3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
 - 1 nedidelės česnako skiltelės
 - ¼ a.š. garstyčių miltelių (neprivaloma)
 - Jūros druskos (pagal skonį, nebūtina)
 - Paruošimui – maisto smulkintuvo
 
Kaip pagaminti spalvotas makaronų salotas?
Salotoms : išvirkite makaronus pagal ant pakelio pateiktus nurodymus. Kol makaronai verda, supjaustykite daržoves į didelį dubenį. Kai makaronai išverda, nusausinkite juos – supilkite juos į sietelį, palaukite, kol nubėgs visas vanduo ir atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Tada išvirusius atvėsusius makaronus sudėkite į dubenį kartu su pjaustytomis daržovėmis ir paruoškite padažą.
Padažui: padažui gaminti sudėkite išmirkytus anakardžius, vandenį, citrinos sultis, druską, česnaką ir garstyčių miltelius į maisto smulkintuvą ir sutrinkite maisto smulkintuva iki vientisos, šilkinės masės. Kai padažas bus paruoštas, įmaišykite jį į daržoves su makaronus. Patiekite su žalumynų lapeliais ir mėgaukitės!









