Medical Medium, Receptai, Saldu

Spanguolių padažas

Sveikas spanguoliu padazas

Sveikas spanguolių padažas su apelsinų akcentu

Saldus ir aromatingas spanguolių padažas yra puikus Kalėdų stalo aksesuaras! Tačiau, kad prie šventinio stalo galėtumėte sveikai mėgautis šiuo nuostabiu padažu, dalijamės su jumis Medical medium spanguolių-apelsinų padažo receptu, kuriame yra tik tai, kas naudinga organzimui!

Šiame spanguolių padaže nerasite nė gramo rafinuoto cukraus, kvapiųjų medžiagų ar ko nors kito, ko jums nereikia. Šitame padaže tik vitaminų kupinos uogos, sultingas apelsinas, kalėdiniai prieskoniai ir natūralus klevų sirupas.

Svarbiausia, šį padažą lengva paruošti ir nereikia valandų valandas vargti prie viryklės! Labai greitai ir paprastai jūs galite mėgautis nepakartojamu spanguolių ir apelsinų skonio deriniu, kuris šį padažą daro išties ypatingu!

Originalus receptas yra iš Medical medium tinklaraščio.

Kiekis: apie 350 g padažo
Paruošimo laikas: 25-30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 apelsino žievelės ir išspaustų sulčių
  • 80 g klevų sirupo (jei reikia, daugiau)
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 2 cinamono lazdelių

Kaip pasigaminti sveiką spanguolių padažą:

  1. Spanguoles sudėkite į puodą kartu su apelsinų sultimis ir tarkuota žievele, suberkite prieskonius (cinamono lazdeles, klevų sirupą ir maltus gvazdikėlius).
  2. Užvirinkite ir sumažinkite kaitrą. 
  3. Ant silpnos kaitros virkite dar 15-20 minučių, kol spanguolės pradės minkštėti ir susidarys uogienę primenanti konsistenciją.
  4. Kai padažas bus tinkamos konsistencijos, nuimkite nuo kaitros ir supilkite į dubenėlį, kad atvėstų.
  5. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate. Padažas puikiai išsilaikys sandariame inde šaldytuve, 3-4 dienas.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *