Receptai, Sūru

Traškios bulvių salotos

kartulisalat indiapählki kastmega

Traškios bulvių salotos su anakardžių padažu

Klasikinės bulvių salotos yra labai geros, bet gal šįkart norėtumėte ko nors kito? Išbandykite šias traškias bulvių salotas su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis kaip pagrindinį patiekalą vietoj virtų ar garuose virtų bulvių. Keptos bulvės, pagardintos gardžiu aromatingu anakardžių riešutų majonezu. Puikus patiekalas ne tik kasdienai, bet ir vakarėliui ar neįpareigojančiai vakarienei. Tinka ir dideliems, ir mažiems salotų mėgėjams (ir, tiesą sakant, visiems, kurie nelabai mėgsta salotų. Nes šios salotos yra tikrai ypatingo skonio ir tikrai sočios!) Paruošti labai paprasta ir neužtrunka ilgai – išbandykite ir įsitikinkite patys!

Kiekis: 2-3 salotų mėgėjams
Paruošimo laikas: jei naudojate garuose virtas bulves, užtruksite trumpiau
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg mažų bulvių su lupnea (arba paprastų bulvių, supjaustytų stambiais kubeliais)
  • 2 a.š. kokosų aliejaus
  • 230 g šviežių agurkų
  • 35 g raudonųjų svogūnų
  • 20 g šviežių krapų
  • 1 česnako skiltelės
  • 130 g anakardžių riešutų (prieš tai išmirkytų)
  • 36 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 150 ml vandens
  • Žiupsnelis jūros druskos (pagal skonį)
  • Šlakelis klevų sirupo (pagal skonį)

Kaip pasigaminti traškias bulvių salotas?

Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Nuplaukite ir, jei reikia, supjaustykite bulves ir apvirkite garuose, kol suminkštės. Kai bulvės bus paruoštos, atsargiai sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami tarpelius tarp kiekvienos bulvės. Tada bulves sutraiškykite stiklinės dugnu. Jei bulvės prilimpa prie stiklinės, pasinaudokite kepimo popieriumi – pirmiausia ant bulvės uždėkite kepimo popierių ir tada traiškykite ją stikline. Spauskite bulves stikline taip, kad popierius atsidurtų tarp bulvių ir stiklinės. Tai neleis bulvėms prilipti prie stiklinės dugno. Kai taip padarysite su visomis bulvėmis, patepkite jas kokosų aliejumi ir pabarstykite trupučiu druskos. Kepkite bulvių skilteles 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol bulvės taps traškios. Atidėkite bulves į šalį, kad atvėstų, ir paruoškite likusius ingredientus salotoms. Supjaustykite agurką ir svogūną kubeliais, o krapus smulkiai sukapokite. Perkelkite į didelį dubenį, kuriame vėliau bus lengva sumaišyti salotas. Paruoškite padažą. Norėdami paruošti padažą, sudėkite išmirkytus anakardžių riešutus, citrinos sultis, vandenį, česnaką, druską ir klevų sirupą į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į dubenį su kitais ingredientais. Sumaišykite. Galiausiai į salotas sudėkite traškių bulvių griežinėlius ir atsargiai įmaišykite juos į salotas. Patiekite iš karto!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *