Traškios ispaniškos bulvės
Traškios ispaniškos bulvės
Prieš jus – traškios bulvės be aliejaus, nuo kurių pirštus apsilaižysite! Šios ispaniško stiliaus traškios bulvės su prieskoniais leis patirti tikrą skonio nuotykį. Skanios ir traškios išorėje, bet gardžiai minkštos viduje, šios bulvės puikiai tinka patiekti su šviežiomis salotomis arba mėgstamu padažu. Tai tikras skonių sprogimas, kurio negalima praleisti! Skaitykite toliau ir sužinokite, ko reikia norint jas pagaminti:
Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 50 minučių
Sudėtingumo laipsnis: lengvas
Paruošti reikės:
- 1 kg mažų bulvių arba didelių bulvių, supjaustytų mažesniais gabalėliais
- 1,5 v.š. pomidorų pastos
- 1,5 v.š. vandens (nebūtinai – pagal poreikį)
- 1,5 v.š. ryžių miltų
- 1 a.š. paprikos miltelių
- ¼ a.š. kajeno pipirų
- 1 a.š. česnako miltelių
- ½ a.š. jūros druskos (nebūtinai)
- Šviežiai spaustų sulčių iš ¼ citrinos
- 1 v.š. šviežių žolelių
Kaip pagaminti traškias ispaniškas bulves?
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Nuplaukite ir supjaustykite bulves mažesniais gabalėliais ir sudėkite jas į garų puodą. Virkite garuose, kol bulvės taps pusiau minkštos (pakanka maždaug 10-15 minučių). Tada bulves sudėkite į karščiui atsparų puodą ar dubenį, kad būtų lengva jas išmaišyti. Mažesniame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir vandenį ir užpilkite mišinį ant bulvių. Suberkite ryžių miltus, papriką, kajeno pipirus, druską ir česnako miltelius. Viską gerai išmaišykite, kad bulvės būtų gerai padengtos mišiniu. Tada sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 °C temperatūroje 25-30 minučių (arba kol bulvės taps traškios), retkarčiais pamaišykite. Patiekite iš karto. Jei norite, patiekdami dar apšlakstykite citrinos sultimis.