Sriuba rudeniškiems vakarams ir ne tik
Saldžiosios bulvės yra viena iš galingiausių daržovių visoje planetoje, padedanti stabilizuoti aukštą kraujospūdį ir mažinti streso lygį. Be to, saldžiosios bulvės padeda organizmui atsispirti įvairiems ligų sukėlėjams, taip pat ir kovai su vėžiu.
Saldžiosios bulvės puikiai tinka sriuboms, salotoms, kepiniams, kokteiliams, užkandžiams ar sveikoms bulvytėms gaminti. Saldžiosios bulvės yra universali ir tiesiog nuostabi daržovė!
O šiame recepte saldžiosios bulvės kartu su morkomis sudaro išties gardų kreminį ir maloniai saldų derinį. Taip pat čia česnakas ir imbieras, galingos sveikatingumo bombos, suteikia sriubai pikantiškumo.
Jei mėgstate saldžias bulves – būtinai pabandykite! Šis receptas pagal Marikos Blossfeldt receptą iš knygos „Natūralus maistas. Sveikas gyvenimas“.
Kiekis: 4-6 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas: 45 min.
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1-2 vidutinio dydžio svogūnų
- 3 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 1-4 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlio
- 8 vidutinio dydžio morkų (supjaustytų gabalėliais)
- 1-2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (supjaustytos gabalėliais)
- 1 l verdančio vandens arba daržovių sultinio
- 1-2 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- jūros druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių žolelių (pvz., petražolių) (jei norite)
Kaip paruošti saldžiųjų bulvių trintą sriubą:
- Susmulkintą svogūną sudėkite į puodą su šlakeliu vandens ir patroškinkite apie 5 minutes.
- Tada sudėkite smulkintus česnakus ir imbierą ir patroškinkite dar 3-4 minutes.
- Tada į puodą sudėkite supjaustytas morkas, saldžiąsias bulves ir supilkite vandenį (arba sultinį).
- Užvirkite ir šiek tiek sumažinkite kaitrą.
- Virkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol morkos ir saldžiosios bulvės suminkštės.
- Tada sriubą sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės.
- Supilkite apelsinų sultis, prieskonius ir gerai išmaišykite.
- Jei norite, patiekite su šviežiomis žolelėmis.
Skanaus.