Oficialus "Vimergy" platintojas Baltijos šalyse | Nemokamas pristatymas nuo 99€ | Greitas pristatymas
Susisiekite

Veganiškas majonezas iš anakardžių riešutų

Veganiškas majonezas be aliejaus iš anakardžių riešutų

Veganiškas majonezas be aliejaus – tai puikus natūralus pakaitalas visur, kur kitu atveju būtų naudojamas tradicinis grietinės ar majonezo padažas. Anakardžių riešutai yra neutralaus skonio, o sumaišyti su vandeniu jie tampa nuostabiai kreminiai – puikiai tinka veganiškam majonezui pagaminti. Skonį galite reguliuoti pagal save – tereikia anakardžių riešutų, vandens, šiek tiek citrinos sulčių ir mėgstamų prieskonių. Išbandykite ir įsitikinkite patys!

Kiekis: apie 400 g majonezo
Paruošimo laikas: 5 minutės (+ laikas riešutams mirkyti)
Sudėtingumas: lengvas
Paruošti reikės:

  • 200 g mirkytų anakardžių riešutų (mirkykite karštame vandenyje 20 minučių arba per naktį)
  • Sulčių iš ½ mažesnės citrinos (jei pageidaujate rūgštesnio ar mažiau rūgštaus padažo, įpilkite atitinkamai daugiau ar mažiau citrinos sulčių)
  • 280 ml vandens (priklausomai nuo norimos padažo tekstūros, įpilkite mažiau arba daugiau)
  • Druskos (pagal skonį)

Kaip pasigaminti veganišką majonezą?

Iš anksto išmirkytus (geriausia 4-8 val.) anakardžius sudėkite į maisto smulkintuvą su citrinos sultimis, vandeniu ir druska ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei jūsų maisto smulkintuvui reikia daugiau vandens arba norite skystesnio padažo, tiesiog įpilkite daugiau vandens pagal poreikį. Pagardinkite pagal skonį. Jei norite, į padažą galite įmaišyti smulkintų krapų, aitriosios paprikos, garstyčių miltelių, česnako ar kitų mėgstamų pagardų.

 

PAPILDOMAS KOMENTARAS