Receptai, Sūru

Veganiškas raudonųjų pupelių čili troškinys

Veganiskas raudonuju pupeliu cili troskinys

Švelniai aštrūs raudonųjų pupelių čili

Pupelės yra ideali, žymiai sveikesnė alternatyva mėsai, kuri dažnai yra pagrindinė klasikinio čili troškinio sudedamoji dalis.

Raudonosiose pupelėse gausu augalinių baltymų ir skaidulų. Šis veganiškas pupelių čili – greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tinka savaitgalio vakarams su šeima arba svečiams.

Būtinai išbandykite, nes šis paprastas veganiškas patiekalas gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu!

Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • ~450-500g išvirtų radonųjų pupelių (galite naudoti šias)
  • 80 g smulkintų arba tarkuotų morkų
  • 80 g susmulkintų raudonųjų paprikų
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 4 susmulkintų česnako skiltelių
  • 75 g pomidorų pastos
  • 450 ml vandens arba daržovių sultinio
  • 250 g smulkintų pomidorų
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų prieskonių
  • 1 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukšto aitriosios paprikos miltelių (jei nesate dideli aštrumo mėgėjai, įberkite šiek tiek mažiau)
  • 1 šaukšto kokosų Aminos padažo (pvz., šio) (neprivaloma)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų laimo sulčių
  • šviežių kalendrų (patiekti)

Kaip paruošti pupelių čili troškinį:

  1. Į puodą įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite susmulkintą svogūną. 3-5 minutes pakepinkite svogūnus, kol suminkštės.
  2. Tada į tą patį puodą sudėkite smulkintą česnaką, pjaustytą (ar tarkuotą) morką ir papriką. Virkite dar 3-5 minutes.
  3. Tada sudėkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, raudonąsias pupeles, vandenį arba daržovių sultinį (iš pradžių įpilkite maždaug pusę kiekio, o prireikus įpilkite daugiau skysčio) ir prieskonius.
  4. Viską užvirinkite ir virkite ant silpnos kaitros dar 15-20 minučių, kol morkos suminkštės, o skysčio sumažės.
  5. Patiekite su šviežia kalendra ir užspauskite laimo sulčių.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *