Sveikas kalėdinis skanėstas – traškūs imbieriniai sausainiai be glitimo!
Juk per Kalėdų belaukiant būtina turėti imbierinių sausainių! Ir per Kalėdas būtina jų valgyti.
Kad galėtumėte pasimėgauti sveiku skanėstu, dalijamės imbierinės meduolių tešlos receptu, kuris yra 100% augalinis, be glitimo ir rafinuoto cukraus.
Kiekis: 6-8 smaližiams
Paruošimo laikas: 30 minučių + 12 valandų šaldytuve
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
- 1 šaukšto čija sėklų
- 50 ml vandens
- 50 ml kokosų cukraus
- 75 ml klevų sirupo
- 100 ml kambario temperatūros kokosų aliejaus
- 400 ml migdolų miltų
- 150 ml grikių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 3-4 arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
- žiupsnelio Himalajų druskos
- tarkuotos apelsino žievelės, jei norite
Kaip pasigaminti sveikus imbierinius sausainius be glitimo:
- Sumaišykite čija sėklas ir vandenį ir palikite kelioms minutėms, kad sėklos išbrinktų.
- Garų vonelėje ištirpinkite kokosų aliejų. Sudėkite kokoso cukrų su klevų sirupu.
- Atsargiai išmaišykite, kad gautųsi vientisas „sirupas“.
- Tada dubenyje sumaišykite miltus su pienu ir kepimo milteliais.
- Supilkite skystą cukraus sirupą į čija sėklas ir gerai išmaišykite.
- Tada miltų mišinį supilkite į cukraus ir sirupo mišinį ir gerai išmaišykite (patogiau tešlą maišyti rankomis).
- Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į kepimo popierių ir bent 1 valandų palaikykite šaldytuve, kad sustingtų (kuo ilgiau stovės, tuo geriau!).
- Kai būsite pasiruošę kepti, tešlą iškočiokite į dvi dalis.
- Vieną dalį įdėkite atgal į šaldytuvą (taip tešla išliks vėsi ir bus lengviau su ja dirbti). Iš iškočiotos tešlos suformuokite sausainius išspausdami sausinių formelėmis.
- Kepkite 200 laipsnių C temperatūroje 8 minutes.
Skanaus.