Dar vienas nuostabus žiedinių kopūstų panaudojimo būdas!
Žiedinių kopūstų ryžiai yra puikus pakaitalas, jei ieškote, kuo pakeisti grūdinius produktus. Be to, šie ryžiai paruošiami akimirksniu – daug greičiau nei įprasti ryžiai. Žiedinių kopūstų ryžiai yra neutraklaus skonio, todėl tiks prie daugelio patiekalų.
Taip į savo mitybos racioną galite įtraukti dar vieną daržovę ir beveik net nepastebėsite, jog tai žiediniai kopūstai, o ne ryžiai.
Išbandykite žiedinių kopūstų ryžius su šiuo maistingu avinžirnių ir kokosų pieno kariu, kurio receptu dalinamės su jumis.
Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
- 1 vidutinio dydžio šviežio žiedinio kopūsto galvos
- 230 g avinžirnių (iš anksto virtų arba konservuotų)
- 200 ml kokosų pieno (18% riebumo)
- 3 šaukštų trintų pomidorų
- 200 g šviežių, kubeliais pjaustytų, pomidorų
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 laimo
- 2-3 šaukštų vandens (vietoje aliejaus)
- 1 – 1/2 arbatinio šaukštelio kario prieskonių
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- jūros druskos (pagal skonį)
Kaip paruošti žiedinių kopūstų ryžius ir karį:
- Pirmiausiai paruoškite žiedinių kopūstų ryžius. Nuplaukite žiedinį kopūstą ir supjaustykite žiedynais.
- Tada sudėkite žiedynus į virtuvinį kombainą ir susmulinkite iki smulkios, ryžius primenančios masės. Jei neturite virtuvinio kombaino, taip pat galite naudoti tarką.
- Po to ruoškite karį. Pirmiausiai keptuvėje pašildykite vandenį ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną. 3-4 minutes pakepinkite svogūnus.
- Tada suberkite kario miltelius. Pakaitinkite dar kelias minutes.
- Galiausiai sudėkite avinžirnius, kokosų pieną, trintus pomidorus ir šviežių pomidorų kubelius.
- Palikite troškintis dar 6-7 minutes ant lengvos kaitros.
- Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir išspauskite laimo sultis.
- Patiekite su traškiais žiedinių kopūstų ryžiais.
P.S. Kadangi pats karis yra labai aromatingas, prie jo puikiai dera žemiški žiedinių kopūstų ryžiai. Tačiau, jei mėgstate aromatingesnius ryžius, žiedinių kopūstų ryžius taip pat galite lengvai pasigaminti keptuvėje su pasirinktais prieskoniais ar česnaku.