Kai yra šviežių bulvių, kyla noras tą šviežumą ir sveikatingumą atnešti ant mūsų valgomojo stalo. Nors šios spalvingos salotos būna įspūdingiausios pavasarį ir vasaros pradžioje, galima drąsiai teigti, kad jos džiugina uoslę ir skonio receptorius bet kuriuo metų laiku. Jei vis dar manote, kad salotos nuobodžios ir neužpildo skrandžio, šis receptas pakeis jūsų nuomonę.
Kiekis: 3 porcijos
Laikas: apie 20 min.
Sunkumo lygis: vidutinis
- 300 g garuose virtų arba virtų bulvių (atšaldytų)
- 150 g cukrinių žirnelių
- 150 g šviežių agurkų
- 130 g ridikėlių
- 50 g porų
- 20 g šviežių krapų
- Jei norite, 30 g kaparėlių sūryme arba druskos,
- 30 ml citrinos sulčių
- Aukštos kokybės alyvuogių aliejus, jei norite
- 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus arba klevų sirupo
- Druska ir pipirai pagal skonį
Kaip pasigaminti pavasarines bulvių salotas?
Dubenyje susmulkinkite garuose virtas/paprastai virtas bulves, agurką ir cukrinius žirnelius. Sudėkite griežinėliais supjaustytus ridikėlius ir porus bei smulkiai supjaustytus krapus. Jei norite, taip pat galite pridėti kaparėlių. Galiausiai įpilkite citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, medaus, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, patiekite ir mėgaukitės!