Visi žino, kad cinamono ir obuolių skonio derinys visada skanus. Šį puikų derinį vėl rasime šių gardžių sausainių pavidalu. Mėgaukitės šių sausainių kvapu, kai juos kepsite, ir skoniu, kai juos valgysite! Sudėkite į savo pietų dėžutę, patiekite kaip užkandį šeimai savaitgalį arba pasigaminkite didesnę porciją, kad galėtumėte nusinešti į svečius.
Dėl obuoliuose esančių fitocheminių medžiagų, šie sausainiai yra grynas maistas smegenims, maitinantis neuronus ir skatinantis smegenų elektrinį aktyvumą.
Cinamono ir obuolių tyrės sausainiai
Kiekis: 16-18 mažų sausainių
Gaminimos laikas: 50 minučių + atvėsinimo laikas
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto linų sėmenų miltų
- 3 šaukštų vandens
- 90g obuolių tyrės
- 1 arbatinio šaukštelio nealkoholinės vanilės ekstrakto arba ½ arbatinio šaukštelio vanilės miltelių
- 3 šaukštų minkšto kokosų aliejaus
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 50g kokosų cukraus
- 50 g arba stiklinės pilno grūdo ryžių miltų
- 90g avižinių miltų be glitimo
- 30g migdolų miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio sodos
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
Mažesniame dubenyje sumaišykite linų sėmenų miltus ir vandenį, palikite 5 minutėms pastovėti.
Sudėkite vanilę, kokosų aliejų, klevų sirupą, kokosų cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Dideliame dubenyje sumaišykite pilno grūdo ryžių miltus, avižinius miltus, migdolų miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą. Sumaišykite iki vientisos masės.
Pusę sauso mišinio supilkite į drėgną mišinį ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Mišinį 20 minučių palaikykite šaldytuve.
Naudodami sausainių semtuvėlį (tinka ir nedidelis 5 ml matavimo šaukštelis), dėkite tešlą į semtuvėlį ir sudėkite ant kepimo skardos.
Kepkite 16-18 minučių, kol taps auksinės spalvos. Prieš išimdami iš orkaitės, leiskite sausainiams 5 minutes pastovėti ir atvėsti ant grotelių.
Geriausia laikyti kambario temperatūroje, sandariame inde.
Originalus šaltinis: receptas iš „Medical Medium“
Nuotraukoje: Marija Urb









