Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio receptorius!
Šioje lengvoje sriuboje, panašioje į miso sriubą, tačiau visiškai be sojos ir tofu, dera gardūs jūros dumbliai, kokosų padažas, grybai ir gausybė žolelių.
Gauta išties skani sriuba, kurią galima valgyti atskirai kaip lengvą patiekalą, užkandį ar garnyrą arba net kaip pagrindą sriubai, pavyzdžiui, ramen.
Kiekis: Dviem asmenims Paruošimo laikas: 45 minutės 45 min: Šviesa Lengva paruošti:
- 12 g džiovintų dumblių arba kombu (dideli lapai, dribsniai netinka)
- 800 ml vandens
- 155 g rudųjų pievagrybių
- 50 g porų
- 2 arbatiniai šaukšteliai kokosų padažo
- truputis laimo sulčių (pagal skonį)
- jei reikia, papildomai druskos ir pipirų (pagal skonį)
- sezamo sėklų (nebūtina, patiekti)
Kaip gaminti sriubą?
Į puodą supilkite vandenį, suberkite džiovintus dumblius arba kombu ir užvirinkite.
Tada sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies po dangčiu virkite 30 minučių.
Iš sultinio išimkite jūros dumblių lapus (jie visi yra naudingi, įskaitant į sultinį išvirusį aromatą) ir į sultinį sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir susmulkintus porus.
Virkite, kol grybai išvirs.
Pagardinkite pagal skonį.
Patiekite su sezamo sėklomis ir porais, jei norite.
Mėgaukitės kaip užkandžiu arba lengva sriuba.