Receptai, Sūru

Traškios batatų bulvytės su kreminiu citrinų padažu

Traškios batatų bulvytės su kreminiu citrinų padažu

Kaip jums skamba traškios batatų bulvytės su citrininiu padažu ir sveikuolišku prieskoniu? Visiškai įmanoma! Pateikiame receptą, kuris yra skanus, bet sveikas, kuriame nėra nė lašo aliejaus. Batatų bulvytės orkaitėje pasidengia traškia plutele, o patiekalo žvaigždė – kreminis padažas su citrina ir aitriosiomis paprikomis vietoje įprastinio riebaus majonezo. Derinys, kurį tiesiog būtina išbandyti! Paruoškite skanią vakarienę arba patiekite kaip užkandį filmo vakarui ar susbūrimui su draugais.

Kiekis: Viena / dvi porcijos
Paruošimo laikas: 45 minutės
Nuo vieno iki penkių asmenų: lengvas
Paruošti reikia:

  • 2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
  • Sulčių iš ½ – 1 vidutinio dydžio citrinos
  • 60 g anakardžių riešutų (mirkytų)
  • 1 česnako skiltelės
  • 90 g vandens
  • Druskos (pagal skonį)
  • ½ a.š. kajeno pipirų (arba pagal skonį)
  • Truputis klevų sirupo arba medaus (apie ½ arbatinio šaukštelio)

Kaip paruošti batatų bulvytes su kreminiu citrinų padažu?

Norėdami pagaminti batatų bulvytes, atlikite šiuos veiksmus:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada nuplaukite ir nuskuskite saldžiąją bulvę. Supjaustykite saldžiąją bulvę lazdelėmis ir pagardinkite druska bei svogūnų milteliais. Saldžiųjų bulvių lazdeles išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos taip, kad jos būtų ne krūvoje viena ant kitos, o atskirai viena šalia kitos. Taip jos iškeps traškesnės! Kepkite 180 laipsnių C orkaitėje apie 15 minučių, tada atsargiai išmaišykite, apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių.

Kreminiam citrinų padažui:

Anakardžių riešutus 15-20 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Tada maisto smulkintuve sutrinkite juos kartu su citrinos sultimis ir prieskoniais iki šilkinio padažo. Patiekite bulvytes su padažu ir iškart mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *