Ratatouille
Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, žavintis savo paprastumu ir spalvingumu. Orkaitės lėkštėje susitinka prinokę pomidorai, subtilios ir gaivios cukinijos bei nuostabiai violetinės spalvos baklažanas – kiekvienas gabalėlis yra atskiras meno kūrinys. Tai patiekalas, kuris ant stalo suteikia namų jaukumo ir kartu Viduržemio jūros regiono elegancijos.
Lengvas, maistingas ir skanus pasirinkimas, tinkantis kaip pagrindinis patiekalas arba garnyras. Ratatouille – tai tarsi kelionė į pietus, kur kiekvienas kąsnis yra gaivus ir vasariškas. Įsitikinkite patys – receptas štai čia!
Porcijos dydis: 2-4 valgytojams
Paruošimo laikas: apie 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 4 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)
- 1 nedidelio baklažano (supjaustyto griežinėliais)
- 2 nedidelės cukinijos (supjaustytos griežinėliais)
- 3 vidutinio dydžio pomidorų (supjaustytų griežinėliais)
- 4 skiltelių česnako (susmulkintų)
- ½ nedidelio svogūno
- ⅓ puodelio morkų (tarkuotų)
- 2 šaukštelių džiovintų bazilikų
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių
- Druskos (pagal skonį)
- Juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip paruošti ratatouille?
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Tada keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus arba vandens, sudėkite smulkintą svogūną, smulkintą česnaką, tarkuotą morką ir troškinkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, džiovintus bazilikus, petražoles, druską ir pipirus ir troškinkite dar 15 minučių. Jei matote, kad padažas linkęs prilipti prie keptuvės, įpilkite šiek tiek daugiau vandens (būtinai įpilkite po truputį, kad padažas nebūtų per skystas, svarbu, nes svarbu, kad būtų tirštesnės tekstūros). Kai padažas sutirštės, supilkite jį į kepimo indo dugną. Ant padažo viršaus išdėliokite plonus, poros milimetrų storio daržovių griežinėlius ratu ir glaudžiai prispauskite vieną prie kito. Jei norite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (nebūtina). Indą uždenkite kepimo popieriumi (kad daržovės nesudegtų) ir kepkite 190 °C temperatūroje 30 minučių. Tada nuimkite kepimo popierių ir kepkite dar 5-10 minučių, kol daržovės suminkštės, o ratatouille viršus taps lengvai auksinės spalvos. Patiekite iš karto.









