Augaliniai obuolių blyneliai be glitimo
Burnoje tirpstantys obuolių blyneliai!
Aromatingi migdolų miltai, saldūs bananai, rūgštūs obuoliai ir karamelinis klevų sirupas – tai skonių derinys, kuris akimirksniu pavergs bet kurio saldumynų mėgėjo širdį!
Tai ypatingai gardūs blyneliai, pasaldinti prinokusiais bananais, klevų sirupu ir kokosų cukrumi, kuriuose nėra nė gramo rafinuoto cukraus. Kiaušiniai, pieno produktai ir glitimas taip pat neįtraukti į šį receptą.
Šis gardus receptas dar kartą įrodo, kad dėl skonio nebūtinai turi nukentėti jūsų sveikata! Išbandykite!
Kiekis: 10-12 blynų
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 260 g prinokusių bananų (maždaug 3 vidutinio dydžio bananai)
- 3 šaukštų klevų sirupo
- 30 g kokosų cukraus
- 95 g migdolų miltų
- 15 g tapijokos krakmolo arba bulvių krakmolo
- 60 g avižinių miltų be glitimo
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 110 ml natūralių obuolių sulčių
- 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių arba kokosų aliejaus keptuvei patepti (jei reikia)
- 1 mažo obuolio + 1 šaukšto klevų sirupo (serviravimui)
Kaip pasigaminti obuolių blynelius:
- Sumaišykite visus ingredientus į vientisos konsistencijos tešlą. Galite naudoti maisto smulkintuvą. O jei maišysite rankiniu būdu, rekomenduojame pirmiausiai gerai sutrinti šakute bananus ir tada sumaišyti su kitais ingredientais.
- Kai tešla paruošta, įkaitinkite keptuvę ir pradėkite kepti. Jei reikia, lengvai patepkite keptuvės dugną aliejumi, kad blynai nepriliptų prie keptuvės.
- Blynus kepkite ant lengvos kaitros po dangčiu, po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
- Serviravimui vieną obuolį supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su klevų sirupu ir uždėkite ant blynų papuošimui.
Skanaus.