Ankstyvos vasaros bulvių salotos su cukriniais žirneliais
Kai yra šviežių bulvių, kyla noras tą šviežumą ir sveikatingumą atnešti ant mūsų valgomojo stalo. Nors šios spalvingos salotos būna įspūdingiausios pavasarį ir vasaros pradžioje, galima drąsiai teigti, kad jos džiugina uoslę ir skonio receptorius bet kuriuo metų laiku. Jei vis dar manote, kad salotos nuobodžios ir neužpildo skrandžio, šis receptas pakeis jūsų nuomonę.
Kiekis: 3 porcijos
Laikas: apie 20 min.
Sunkumo lygis: vidutinis
- 300 g garuose virtų arba virtų bulvių (atšaldytų)
- 150 g cukrinių žirnelių
- 150 g šviežių agurkų
- 130 g ridikėlių
- 50 g porų
- 20 g šviežių krapų
- Jei norite, 30 g kaparėlių sūryme arba druskos,
- 30 ml citrinos sulčių
- Aukštos kokybės alyvuogių aliejus, jei norite
- 1 arbatinis šaukštelis skysto medaus arba klevų sirupo
- Druska ir pipirai pagal skonį
Kaip pasigaminti pavasarines bulvių salotas?
Dubenyje susmulkinkite garuose virtas/paprastai virtas bulves, agurką ir cukrinius žirnelius. Sudėkite griežinėliais supjaustytus ridikėlius ir porus bei smulkiai supjaustytus krapus. Jei norite, taip pat galite pridėti kaparėlių. Galiausiai įpilkite citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, medaus, druskos ir pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, patiekite ir mėgaukitės!
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
01
Rgp
Azijietiška miso sriuba be sojos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Azijietiška miso sriuba su jūros dumbliais
Jei mėgstate japoniškus skonius, ši sriuba tikrai sužadins jūsų skonio rece...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...