Augaliniai mėlynių “sūrio” pyragėliai
Keksiuko dydžio “sūrio” pyragėliai su laukinėmis mėlynėmis
Iš tiesų, norint pasigaminti sūrio pyragą, nebereikia jokių pieno produktų, pagamintų iš gyvūnų pieno. Ir net nereikia veganiškų alternatyvų iš parduotuvių. Sūrio pyragą galite lengvai pasigaminti iš anakardžių riešutų. Manome, kad šis laukinių mėlynių “sūrio” pyragėlių receptas gali tapti jūsų naujuoju mėgstamiausiu desertu. Tai skanėstas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Be to, pagal šį receptą galima pagaminti ir mažyčius keksiukus, kuriuos smagu patiekti ir lengva laikyti, ir klasikinį didelį sūrio pyragą. Išbandykite patys!
Kiekis: 12 keksiukų dydžio pyragaičių arba 1 didelis sūrio pyragas
Paruošimo laikas: 25 minutės + laikas sustingti šaldytuve
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Pagrindui:
- 200 g migdolų arba pekano riešutų
- 80 g klevų sirupo
- 30 ml lydyto kokosų aliejaus
- Žiupsnelis jūros arba Himalajų druskos
- Gaminimui: galingo maisto smulkintuvo
Įdarui:
- 260 g mirkytų anakardžių riešutų
- 160 g klevų sirupo
- 60 g šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 55 g lydyto kokosų aliejaus
- Žiupsnelis jūros arba Himalajų druskos
- Gaminimui: galingo maisto smulkintuvo
- 12 silikoninių keksiukų formelių arba klasikinės apvalios torto formos
Viršui:
- 295 g laukinių mėlynių
Kaip pasigaminti mėlynių “sūrio pyragėlius?
Pradėkite nuo riešutų mirkymo. Anakardžius 20-30 minučių užpilkite karštu vandeniu. Taip riešutai taps minkštesni, o galutinis rezultatas bus šilkinis. Kol riešutai mirkomi, paruoškite pagrindą. Visus pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir trinkite, kol susidarys lipni tešla. Jei reikia, vis pamaišykite mišinį mentele arba šaukštu.
Padalykite masę į keksiukų formeles (arba įspauskite į didelės tortinės dugną) ir gerai suspauskite. Tada sudėkite įdarą. Įdarui susmulkinkite mirkytus anakardžių riešutus ir kartu su kitais įdaro ingredientais sudėkite į maisto smulkintuvą ir trinkite, kol gausite šilkinę tekstūrą.
Ant paruošto pagrindo sudėkite įdarą ir ant viršaus užberkite miško mėlynių. Pyragaičius (arba vieną didelį pyragą) dėkite į šaldiklį 2-3 valandoms, kol sutvirtės.
Prieš patiekdami pyragėlius 10-15 minučių palikite atšilti kambario temperatūroje. Dėkite į lėkštę ir mėgaukitės! Pyragėlius laikykite sandarioje dėžutėje arba inde šaldiklyje.