Medical Medium, Receptai, Sūru

Augalinis sūrio skonio padažas su keptomis bulvytėmis

Augalinis surio skonio padazas su keptomis bulvytemis

Komforto maistas, tik sveikas ir maistingas

Kaip manote, ar iš bulvių pavyktų pagaminti sūrio padažą? Taip, iš pradžių tai gali skambėti neįtikėtinai, bet tai tikrai įmanoma! Žinoma, tai nėra tikras sūrio padažas, tačiau jis vis tiek labai skanus ir stebėtinai “sūriškas”.

Bulvės yra pagrindinis šio padažo ingredientas, tačiau paragavę galutinio rezultato galite nesuprasti, kad padaže yra bulvių. Kokios universalios yra bulvės! Mes tuo įsitikinome bandydami Medical medium. Šis receptas taip pat iš  Medcial medium receptų kolekcijos ir jį galite peržiūrėti čia.

Šis patiekalas privers jūsų burną aiktelėti!

Kiekis: dviems arba trims asmenims
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

Padažui:

  • 2 didesnių bulvių
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės (iš pradžių įberkite mažiau, ciberžolė yra labai stipraus skonio, todėl perdozavus gali sugadinti padažą)
  • ½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių arba vienos šviežios česnako skiltelės
  • ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (neprivaloma)
  • ¼ puodelio karšto vandens arba daržovių sultinio

Orkaitėje keptoms bulvytėms:

Kaip pasigaminti komfortišką patiekalą:

  1. Nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite padažui skirtas bulves bei morkas ir virkite garuose, kol suminkštės.
  2. Kai daržovės bus paruoštos, sudėkite jas į virtuvinį kombainą ar maisto smulkintuvą, suberkite prieskonius ir įpilkite vandens arba sultinio. Iš pradžių skysčio pilkite negausiai, o vėliau, jei reikia, įpilkite daugiau.
  3. Mišinį sutrinkite iki vientisos šilkinės konsistencijos padažo.
  4. Bulves, kurias kepsite orkaitėje, nuplaukite, supjaustykite lazdelėmis, sumaišykite su prieskoniais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių C temperatūroje, kol įgaus auksinę spalvą (apie 35-40 min.).
  5. Sūrio padažą patiekite su orkaitėje keptomis bulvytėmis.

P.S. Kad bulvytės apkeptų be aliejaus, sudėkite jas ant kepimo skardos taip, kad bulvių lazdelės nebūtų sukrautos viena ant kitos ir nesiliestų. Taip jos gražiai iškeps ir taps traškios nenaudojant jokių riebalų. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *