Spalvingos daržovių ir makaronų salotos
Azijos skoniai! Šiose pikantiškose salotose dera stikliniai mung pupelių makaronai, spalvingos ir traškios daržovės bei aromatingas padažas, kuris suteikia galutinį akcentą.
Salotose nėra nė gramo glitimo, laktozės, rafinuoto cukraus ar sojos. Originalus receptas yra iš Medical medium tinklaraščio ir jį galite perskaityti čia.
Kaip ir priklauso salotoms, šį azijietiško stiliaus dubenėlį lengva paruošti, jis nuostabaus skonio, lengvas maistas skrandžiui ir kupinas vitaminų.
Išbandykite patys!
Kiekis: 1-2 porcijos
Paruošimo laikas: 20 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
Makaronams:
- 120 g mung pupelių stiklinių makaronų (arba galite pakeisti šviežiais cukinijų makaronais)
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustytų agurkų
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustytų morkų
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustytų raudonųjų kopūstų
- 1/2 puodelio smulkiai supjaustytų paprikų
- 2 svogūnų laiškų (susmulkintų)
- saujos šviežių mėtos lapelių (susmulkintų)
Padažui:
- 2 šaukštų medaus
- 2-3 šaukštų šviežiai spaustų laimo sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos (neprivaloma)
- 0,5-1 arbatinio šaukštelio smulkiai supjaustytos šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį – galite naudoti mažiau arba daugiau)
- ½ arbatinio šaukštelio tarkuoto šviežio imbiero
- 1 nedidelės česnako skiltelės (sutarkuotos)
Kaip pasigaminti azijietiškas makaronų salotas:
- Paruoškite makaronus, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais.
- Juos kruopščiai nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.
- Kol makaronai aušta, supjaustykite daržoves juostelėmis ir sumaišykite padažo ingredientus.
- Tada makaronus sudėkite į didelį dubenį, suberkite supjaustytas daržoves ir užpilkite padažu.
- Kruopščiai išmaišykite ir iš karto mėgaukitės!