Augaliniai bananų keksiukai be glitimo
Purūs bananų keksiukai
Įsidėmėkite šį receptą tiems kartams, kai trokštate ko nors skanaus ir labai norite ko nors saldaus!
Šie purūs bananiniai-migdoliniai keksiukai yra tokie skanūs, tarsi juos būtų gaminusi močiutė. Bet jie yra ir labai sveikatai palankūs – maistingi ir pagaminti iš sveikų ingredientų. Šiuose skaniuose keksiukuose nėra glitimo, kiaušinių, rafinuoto cukraus ir karvės pieno. Be to, juose nėra mielių ar kitų sveikatai kenksmingų ingredientų.
Keksiukuose daug skonio, juose netrūksta saldumo. Mes juos labai mėgstame! Esame tikri, kad jie patiks ir jums.
Receptas paremtas “Minimalist Baker”. Originalų receptą galite rasti čia.
Kiekis: 12 keksiukų
Paruošimo laikas: 50 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 linų sėmenų arba čija “kiaušinio” (1 šaukštas maltų linų sėmenų arba čija sėklų + 2,5 šaukšto vandens).
- 3 vidutiniškai prinokusių bananų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- 0,5 arbatinio šaukštelio gryno nealkoholinio vanilės ekstrakto arba 0,25 arbatinio šaukštelio grynos vanilės miltelių
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 100 g kokosų cukraus
- 2,5 šaukšto klevų sirupo
- žiupsnelio druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono (neprivaloma, jei norite)
- 200 ml nesaldinto migdolų pieno
- 140 g migdolų miltų
- 140 g rudųjų arba baltųjų ryžių miltų
- 50 g bulvių krakmolo
- 15 g tapijokos krakmolo
- 100 g avižinių dribsnių be glitimo (nebūtina)
- 120 g smulkintų graikinių riešutų (jei norite, užbarstykite ant viršaus)
Kaip gaminti purius keksiukus:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C.
- Kol orkaitė įkais, sumaišykite tešlą. Pradėkite ruošti “kiaušinį”. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltus linų sėmenis arba čija sėklas su vandeniu ir atidėkite į šalį penkioms minutėms, kad išbrinktų.
- Dideliame dubenyje sutrinkite bananą.
- Tada kartu sudėkite kepimo miltelius ir sodą.
- Į masę įmaišykite linų sėmenų (arba čija sėklų) “kiaušinį”, vanilę, kokosų cukrų, klevų sirupą, druską, cinamoną, aliejų ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Tada supilkite migdolų pieną, suberkite miltus ir krakmolą.
- Sumaišykite ir tolygiai padalykite tešlą į keksiukų formeles.
- Jei norite, ant viršaus pabarstykite smulkintų graikinių riešutų.
- Kepkite keksiukus 28-35 minutes, kol viršus paruduos ir įkišus dantų karpštuką jis liks sausas.
Skanaus.