Skani bananų duona su migdolų miltais
Jei ieškote skanios ir sveikos alternatyvos klasikinei bananų duonai, šią migdolų miltų bananų duoną tikrai verta išbandyti! Migdolų miltai duonai suteikia švelnaus ir sodraus skonio, o prinokę bananai – reikiamo saldumo. Be to, šią skanią bananų duoną galima greitai ir lengvai pagaminti, o ją sudaro vos šeši ingredientai, kuriuos galbūt jau net turite namuose! Ši bananų duona yra 100 % be glitimo ir pilno grūdo, todėl ja galėsite mėgautis ramiai. Ji puikiai tinka desertui arba skaniam užkandžiui išvykose. Išbandykite!
Kiekis: 8-10 riekelių
Paruošimo laikas: apie 1 val.
Sunkumas: lengvas
Paruošti reikia:
- 280 g migdolų miltų
- 80 g bulvių krakmolo
- 48 g kokosų cukraus
- 2,5 a.š. kepimo miltelių be aliuminio
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos (neprivaloma)
- 280 g prinokusių bananų (sutrintų)
Kaip gaminti bananų duoną?
Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: migdolų miltus, bulvių krakmolą, kokosų cukrų, druską (jei naudojate) ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje sutrinkite bananus. Sumaišykite sutrintus bananus su sausais ingredientais ir sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (jei naudojate silikoninę kepimo formą, kepimo popieriaus nereikia). Kepkite bananų duoną 180 °C temperatūros orkaitėje 42-47 minutes. Tada ištraukite bananų duoną iš orkaitės ir palikite ją bent 20 minučių pailsėti ir atvėsti. Tada supjaustykite riekelėmis ir mėgaukitės!
Originalus receptas iš POWERHUNGRY