Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Bulvių brusketos

Bulviu brusketos

Gardi bulvių brusketa su vyšniniais pomidorais

Populiarus itališkas užkandis, tik be glitimo. Maistinga versija, papuošta šviežiais, sultingais pomidorais, bazilikais ir česnakais – taip, kaip ir klasikinėje versijoje. Pasisėmėme įkvėpimo iš Medical medium. Originalų receptą galite rasti čia.

Ši brusketa ne ant klasikinių čiabatos riekelių, o ant skrudintų bulvių griežinėlių, su šviežiais baziliko lapeliais. Tai tikrai skanus ir sveikas vasaros užkandis, puikiai tinkantis vakarėliams, užkandžiams ar greitam vakaro patiekalui visai šeimai.

Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 2 didelių arba 4 vidutinio dydžio bulvių (tinka ir bulvės su lupena, ir nuskustos)
  • 300 g nuplautų ir supjaustytų vyšninių pomidorų
  • 2 nuluptų ir sutrintų česnako skiltelių
  • šiek tiek šviežių baziliko lapelių (apie 5-6 lapeliai)
  • jūros druskos ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • ½ šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio medaus arba klevų sirupo
  • dulse dumblių dribsnių (neprivaloma)

Kaip pasigaminti bulvių brusketas:

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Tada bulves nuplaukite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  3. Kepkite bulvių griežinėlius 25-30 minučių 200 laipsnių C temperatūroje, kol griežinėliai taps minkšti, o viršus – auksinės spalvos.
  4. Kol bulvių griežinėliai kepa, paruoškite pagardą. Nuplaukite ir supjaustykite vyšninius pomidorus.
  5. Atskirame dubenyje paruoškite padažą, sumaišydami medų arba klevų sirupą, citrinos sultis, sutrintą česnaką ir prieskonius.
  6. Kai padažas bus paruoštas, užpilkite jį ant supjaustytų pomidorų.
  7. Kai bulvių griežinėliai iškeps, leiskite jiems kelias minutes atvėsti ir patiekite su pomidorų pagardu bei šviežiais bazilikais. Mėgaukitės iš karto!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *