Bulvių brusketos
Gardi bulvių brusketa su vyšniniais pomidorais
Populiarus itališkas užkandis, tik be glitimo. Maistinga versija, papuošta šviežiais, sultingais pomidorais, bazilikais ir česnakais – taip, kaip ir klasikinėje versijoje. Pasisėmėme įkvėpimo iš Medical medium. Originalų receptą galite rasti čia.
Ši brusketa ne ant klasikinių čiabatos riekelių, o ant skrudintų bulvių griežinėlių, su šviežiais baziliko lapeliais. Tai tikrai skanus ir sveikas vasaros užkandis, puikiai tinkantis vakarėliams, užkandžiams ar greitam vakaro patiekalui visai šeimai.
Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 35 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 2 didelių arba 4 vidutinio dydžio bulvių (tinka ir bulvės su lupena, ir nuskustos)
- 300 g nuplautų ir supjaustytų vyšninių pomidorų
- 2 nuluptų ir sutrintų česnako skiltelių
- šiek tiek šviežių baziliko lapelių (apie 5-6 lapeliai)
- jūros druskos ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- ½ šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 šaukštelio medaus arba klevų sirupo
- dulse dumblių dribsnių (neprivaloma)
Kaip pasigaminti bulvių brusketas:
- Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Tada bulves nuplaukite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Kepkite bulvių griežinėlius 25-30 minučių 200 laipsnių C temperatūroje, kol griežinėliai taps minkšti, o viršus – auksinės spalvos.
- Kol bulvių griežinėliai kepa, paruoškite pagardą. Nuplaukite ir supjaustykite vyšninius pomidorus.
- Atskirame dubenyje paruoškite padažą, sumaišydami medų arba klevų sirupą, citrinos sultis, sutrintą česnaką ir prieskonius.
- Kai padažas bus paruoštas, užpilkite jį ant supjaustytų pomidorų.
- Kai bulvių griežinėliai iškeps, leiskite jiems kelias minutes atvėsti ir patiekite su pomidorų pagardu bei šviežiais bazilikais. Mėgaukitės iš karto!