Receptai, Sūru, Užkandžiai

Bulvių pica su anakardžių sūriu

Bulviu pica

Maistinga pica vien iš augalinės kilmės ingredientų 

Toliau pateiktas receptas dar kartą įrodo, kokios universalios yra bulvės! Garinimas, virimas ir kepimas tikriausiai jūsų nenustebins, bet ar kada nors bandėte iš bulvių gaminti picos tešlą?

Rekomenduojame tai išbandyti, o kaip tai padaryti kviečiame skaityti žemiau aprašytame recepte. Viskas labai paprasta ir nereikalauja daug pastangų. Šį gardų receptą galite išbandyti net ir su mažaisiais šeimos nariais! 

Tikrai džiaugsitės atradę tokį skanų ir sveikatai palankų picos receptą – pica be glitimo, be pieno produktų, be riebalų.

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas: 50 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

Picos padui:

  • 500 g garuose virtų bulvių
  • 80 g bulvių krakmolo
  • jūros druskos (pagal skonį)

Padažui:

  • 100 g pomidorų pastos
  • 1 arbatinio šaukštelio mėgstamo džiovintų žolelių mišinio
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • ¼ arbatinio šaukštelio Kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo

Anakardžių “sūriui:

  • 50 g anakardžių (reikės iš anksto išmirkyti vandenyje)
  • 3-4 šaukštų vandens
  • ½ citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų ir česnakų miltelių

Picos pagardams:

  • 60 g smulkintų šviežių paprikų
  • 80 g ananasų kubelių (šviežių arba konservuotų be cukraus savo sultyse)
  • 50 g pjaustytų vyšninių arba slyvinių pomidorų
  • 30 g griežinėliais pjaustyto raudonojo svogūno

Kaip pasigaminti picą iš bulvių:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C ir pirmiausia paruoškite picos padą.
  2. Iš anksto išvirtas bulves sutrinkite bulvių grūstuve arba šakute, įmaišykite bulvių krakmolą ir druską.
  3. Minkykite tešlą rankomis, kol gausite tvirtą tešlos rutulį. Tada tešlos rutulį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir suformuokite norimą maždaug 0,5-1 cm storio picos pagrindą (jei norite. vietoje vienos didesnės picos, galite daryti kelias mažas picas).
  4. Picos padą kepkite 180 laipsnių C temperatūroje 30-35 minutes, kol jis įgaus auksinį atspalvį.
  5. Kol kepa picos padas, paruoškite priedus.

Pomidorų padažui pagaminti:

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite 100 g pomidorų pastos su klevų sirupu, žolelių mišiniu, Kajeno pipirais (jei naudojate) ir jūros druska.

Anakardžių “sūrio” gamyba:

Sudėkite riešutus į maisto smulkintuvą, supilkite pusės citrinos sultis, 3-4 valgomuosius šaukštus vandens, jūros druską, svogūnų ir česnakų miltelius ir sutrinkite iki vientisos masės.

Paruoškite likusius pagardus:

Supjaustykite svogūną, papriką, pomidorus ir ananasus.

Kai padas bus paruoštas, pirmiausia ant jo užtepkite pomidorų padažą. Tada ant viršaus dėkite sūrį, pjaustytų pomidorų kubelius, smulkinto svogūno, griežinėliais pjaustytos paprikos ir ananasų sluoksnį. Jei norite, pabarstykite dar žolelėmis. Tada picą kepkite 10-15 minučių 180 laipsnių C temperatūroje. Galiausiai, išimkite picą iš orkaitės, leiskite jai kelias minutes atvėsti, patiekite su šviežia rukola ir skanaukite!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *