Kepti avinžirniai – puiki traškučių alternatyva
Skrudinti avinžirniai yra nuostabaus skonio ir puiki alternatyva tradiciniams traškučiams ar spragėsiams. Avinžirniuose gausu augalinių baltymų, juose 100% nėra glitimo, o jų tekstūra yra labai maloni ir tinkanti eksperimentuoti su įvairiais, įdomiais patiekalais. Keptus avinžirnius galima valgyti kaip užkandį arba dėti į salotas ar sriubas vietoje skrebučių. Yra daugybė skonių variantų – pabandykite atrasti savo mėgstamiausią derinį!
Kiekis: dviems arba trims asmenims
Paruošimo laikas : 20 minučių (jei naudojate konservuotus arba iš anksto išvirtus avinžirnius).
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 480 g avinžirnių (virtų arba konservuotų)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (nebūtina)
- jūros druskos arba Himalajų druskos pagal skonį
- aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina)
- svogūnų miltelių (nebūtina)
- paprikos (nebūtina)
- kepimo popierius
- kepimo indo
Kaip pasigaminti keptų avinžirnių?
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tada pereikite prie avinžirnių. Jei naudojate konservuotus avinžirnius, prieš naudodami juos nuplaukite po tekančiu vandeniu. Tačiau jei norite avinžirnius virti patys, džiovintus avinžirnius 12 valandų mirkykite vandenyje, o prieš dėdami į orkaitę dar 20-30 minučių pavirkite. Nuplautus avinžirnius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite prieskonius ir išmaišykite, kad daugiau ar mažiau visi avinžirniai pasidengtų prieskoniais. Tada avinžirnius 15-20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Mėgaukitės ir valgykite iš karto!
Ką dar galite pagaminti iš avinžirnių?
- Iš avinžirnių greitai pagaminamos gaivios vasarinės kinojos salotos
- Iš avinžirnių taip pat galima pasigaminti 100% augalinės kilmės „tuno“ salotų.
- Taipogi, avinžirniai gerai žinomi kaip pagrindinė humuso sudedamoji dalis. Čia rasite kepto moliūgų humuso receptą.
Daugiau 100% augalinės kilmės patiekalų receptų rasite mūsų internetinėje receptų knygoje.