Receptai, Sūru, Užkandžiai

Burokėlių falafeliai

Burokeliu falafeliai

Pikantiški burokėlių falafeliai 

Jei mėgstate ankštines daržoves, grečiausiai jau esate ragavę falafelių.

Bet ar bandėte burokėlių falafelių? Jei ne, dabar puiki proga, nes gardžių burokelių falafelių receptas prieš jūsų akis!

Sudėtyje esantys burokėliai, kurie pasižymi ryškia spalva, suteikia falafeliams patrauklią išvaizdą, o avinžirniai – naudingų vitaminų ir mineralų.

Šiuos falafelius greitai ir lengvai paruošite! Skanūs burokėlių falafeliai puikiai tinka pietums ar vakarienei arba kaip lengvas užkandis, kai esate alkani ir norite greitai užkąsti arba kai esate kelionėje.

Kiekis: 9 falafeliai
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 1 skardinės avinžirnių
  • 2 mažesnio dydžio neapdorotų burokėlių
  • 1 didelės saujos šviežių petražolių
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 1 valgomojo šaukštelio tahini sezamų pastos
  • 1 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino
  • jūros druskos ir pipirų

Kaip pagaminti burokėlių falafelius:

  1. Nupilkite konservuotų avinžirnių skystį, nuplaukite juos ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje 10-12 minučių.
  2. Tuo tarpu nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite burokėlius.
  3. Tada sudėkite visus ingredientus – pakeptus avinžirnius, tarkuotus burokėlius, česnako skilteles ir prieskonius – į maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Iš gautos masės suformuokite nedidelius rutuliukus (jei norite kepti kotleto formos falafelius, rutuliukus suplokite).
  5. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 20-30 minučių.
  6. Leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite su kuo tik norite – salotomis, tortilijoje ar tiesiog su mėgstamu gardžiu padažu.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *