Vasarinės salotos su kopūstais ir avinžirniais
Esate didelis salotų mėgėjas, bet jau išbandėte visas klasikines ir norite išbandyti ką nors naujo? Jei taip, šios lengvos kopūstų salotos – kaip tik jums! Patiekite jas prie grilio patiekalų, pasiimkite į iškylą ar tiesiog mėgaukitės jomis kaip įprasta vakariene – tai salotos, kurios tinka visur. Jas taip pat lengva pagaminti – tuoj tuo įsitikinsite patys!
Kiekis: 3-4 valgytojai
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo laipsnis: lengvas
Paruošti reikės:
Salotoms:
- 1 stiklainio/skardinės nuplautų ir nusausintų avinžirnių
- 175 g tarkuotų arba smulkiai supjaustytų baltagūžių kopūstų
- 175 g tarkuotų arba smulkiai supjaustytų raudonųjų kopūstų
- 8 per pusę perpjautų vyšninių pomidorų
- 1/2 ilgo agurko
- 1 vidutinio dydžio paprikos, susmulkintos
- ½ smulkinto raudonojo svogūno
- 1 prinokusio avokado, supjaustyto griežinėliais
Padažui:
- 3 v.6. tahini pastos
- Sulčių iš ½-1 žaliosios citrinos
- 1-2 a.š. klevų sirupo arba medaus (nebūtina, bet kad subalansuotumėte skonį)
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
- Aitriosios paprikos dribsnių (neprivaloma. Tik papuošimui)
Kaip paruošti salotas?
Pirmiausia paruoškite daržoves. Raudonąjį ir baltąjį kopūstą kuo smulkiau sutarkuokite arba supjaustykite į dubenį. Tada perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, papriką ir agurką. Sudėkite viską kartu į dubenį su kopūstais. Naudodami sietelį nusausinkite avinžirnius ir nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus ir nesusidarys putų. Tada avinžirnius suberkite į dubenį su daržovėmis. Galiausiai sudėkite padažui skirtus ingredientus: tahini, laimo sultis, medų arba klevų sirupą, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite. Patiekite salotas su avokadų griežinėliais ir, jei reikia, aitriųjų paprikų dribsniais.