Traški maistinga granola
Čia dera viskas – traškios be glitimo avižos, karamelinės saldžios datulės ir skrudinti riešutai bei sėklos, kurios granolai suteikia puikų traškumą.
Tai soti granola, kuri puikiai tinka papildyti savo patiekalus ar pasimėgauti su augaliniu pienu. Tai taip pat puikus užkandis dideliems ir mažiems smaližiams!
Kiekis: maždaug 250 g granolos
Paruošimo laikas: 25 minutės
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 120 g avižinių dribsnių be glitimo
- 1 saujos anakardžių riešutų
- 1 saujos lazdyno riešutų
- 1 saujos saulėgrąžų sėklų
- 6-7 vidutinio dydžio datulių (geriausiai tinka minkštos datulės)
- 2 saujos razinų (nebūtina)
- 120 ml vandens
- 1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
- žiupsnelio jūros druskos
Kaip pasigaminti granolą be glitimo:
- Sudėkite datules į maisto smulkintuvą kartu su vandeniu ir sutrinkite iki vientisos masės. Mišinį atidėkite į šalį.
- Tada riešutus susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
- Ten pat įmaišykite avižinius dribsnius be glitimo, sudėkite datulių ir vandens mišinį, jūros druską ir cinamoną.
- Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstykite šaukštu.
- Kepkite granolos mišinį 150 laipsnių C temperatūroje 20 minučių.
- Iškepusius dribsnius šiek tiek atvėsinkite ir pirštais sulaužykite į mažesnius gabalėlius.
- Jei norite, įmaišykite razinų ir mėgaukitės.
Granolą laikykite sandariame inde.