Šildanti imbierinė arbata su spanguolėmis
Ar žinojote, kad imbiere gausu vitamino C?
Jis pasižymi antivirusinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Imbieras taip pat palaiko nervų sistemą, virškinimą ir padeda malšinti menstruacijų skausmus. Imbierą galima naudoti tiek šviežią, tiek džiovintą. Jis puikiai dera ir pikantiškuose, ir saldžiuose patiekaluose bei šildančiuose gėrimuose. Šį kartą jūsų laukia paprastas, bet rudens-žiemos sezonui puikiai tinkantis imbierinio gėrimo receptas, kuris šildo iš vidaus, yra nuostabaus skonio ir tikras sveikatos eliksyras. Arbatos paruošimas itin greitas ir trunka ne ilgiau kaip 10 minučių.
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- apie 2 cm šviežio imbiero gabalėlio
- 1 saujos spanguolių
- 1 vidutinio dydžio citrinos
- 4 arbatinių šaukštelių medaus
- 0,5 l vandens
Kaip pasigaminti imbierinę arbatą:
- Nuplaukite ir nulupkite imbierą. Tam tinka peilis arba šaukštas, jei imbiero odelė plonesnė.
- Tada nuluptą imbierą sutarkuokite smulkia tarka į dubenį ir išspauskite iš tarkuoto imbiero sultis rankomis į karščiui atsparų ąsotį. (Imbierą taip pat galite suspaustu su česnakų spaustuku, kad lengvai išspaustumėte sultis.)
- Tada išspauskite vienos citrinos sultis, įdėkite medaus ir užpilkite karštu vandeniu. Maišykite, kad medus ištirptų ir skoniai susimaišytų. Supilkite arbatą į puodelius ir, jei norite, apibarstykite šaldytomis arba atšildytomis spanguolėmis.
Skanaus!
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
21
Vas
Sveikos garstyčios be aliejaus ir acto – du variantai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Garstyčios be acto
Siūlome du garstyčių be aliejaus ir acto recepto variantus, kurių skonis ir tekstūra yra visiškai un...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
26
Sau
Traškūs bulvių kąsneliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Maloniai traškus bulviniai kąsneliai be riebalų
Mes labai gerai žinome tą jausmą, kai norisi įsidėti į burną ką nors sk...
18
Sau
Šildanti avinžirnių ir makaronų sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat kaip pas močiutę
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šilda...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...