Šildanti imbierinė arbata su spanguolėmis
Ar žinojote, kad imbiere gausu vitamino C?
Jis pasižymi antivirusinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Imbieras taip pat palaiko nervų sistemą, virškinimą ir padeda malšinti menstruacijų skausmus. Imbierą galima naudoti tiek šviežią, tiek džiovintą. Jis puikiai dera ir pikantiškuose, ir saldžiuose patiekaluose bei šildančiuose gėrimuose. Šį kartą jūsų laukia paprastas, bet rudens-žiemos sezonui puikiai tinkantis imbierinio gėrimo receptas, kuris šildo iš vidaus, yra nuostabaus skonio ir tikras sveikatos eliksyras. Arbatos paruošimas itin greitas ir trunka ne ilgiau kaip 10 minučių.
Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas: 10 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- apie 2 cm šviežio imbiero gabalėlio
- 1 saujos spanguolių
- 1 vidutinio dydžio citrinos
- 4 arbatinių šaukštelių medaus
- 0,5 l vandens
Kaip pasigaminti imbierinę arbatą:
- Nuplaukite ir nulupkite imbierą. Tam tinka peilis arba šaukštas, jei imbiero odelė plonesnė.
- Tada nuluptą imbierą sutarkuokite smulkia tarka į dubenį ir išspauskite iš tarkuoto imbiero sultis rankomis į karščiui atsparų ąsotį. (Imbierą taip pat galite suspaustu su česnakų spaustuku, kad lengvai išspaustumėte sultis.)
- Tada išspauskite vienos citrinos sultis, įdėkite medaus ir užpilkite karštu vandeniu. Maišykite, kad medus ištirptų ir skoniai susimaišytų. Supilkite arbatą į puodelius ir, jei norite, apibarstykite šaldytomis arba atšildytomis spanguolėmis.
Skanaus!
Related Posts
05
Vas
Šventinis tortas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
"Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!"
Erki Laansalu - Pure Nature kom...
09
Sau
Veganiškos cinamoninės bandelės be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys cinamoniniai suktinukai su datulių kremu
Tikriausiai jau nenustebsite sužinoję, kad iš daržovių ga...
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
13
Geg
Cezario salotos su migdolų parmezano sūriu
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Sveikos augalinės Cezario salotos su migdolų parmezano sūriu
Štai receptas kaip tik salotų mėgėjams! Ar žinojote,...
06
Geg
Baklažanų ir pomidorų padažas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Skanus keptų pomidorų padažas su baklažanais
Itališki skoniai jūsų namų virtuvėje - taip būtų galima apibūdinti šį gard...
28
Bal
Laukinių mėlynių latė
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Laukinių mėlynių latė be kofeino
Ieškote gardaus gėrimo pagurkšnojimui, bet norite išvengti kavos? Arba kartais norite p...
05
Bal
Traškios bulvių salotos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Traškios bulvių salotos su anakardžių padažu
Klasikinės bulvių salotos yra labai geros, bet gal šįkart norėtumėte ko n...
05
Bal
Augalinis bolgnese padažas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Bolognese padažas be mėsos! Su graikiniais riešutais ir grybais
Pasimėgaukite autentiškais itališkais skoniais net nei...
22
Kov
Naminė greita obuolienė
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šilkinė kreminė aromatinga obuolienė!
Cinamonas ir obuoliai - tai tobulas derinys! Ir būtent šie nuostabūs skoniai susi...
11
Kov
Bulvėmis įdarytos paprikos
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Keptos paprikos su bulvių įdaru
Be mėsos įdarytos paprikos tik iš 2 ingredientų! Vegetariškas ir veganiškas pasaulis yra...
29
Vas
Traškios ispaniškos bulvės
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Traškios ispaniškos bulvės
Prieš jus - traškios bulvės be aliejaus, nuo kurių pirštus apsilaižysite! Šios ispaniško sti...
21
Vas
Sveikos garstyčios be aliejaus ir acto – du variantai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Garstyčios be acto
Siūlome du garstyčių be aliejaus ir acto recepto variantus, kurių skonis ir tekstūra yra visiškai un...