Citrininiai sausainiai veganiški, be glitimo ir be rafinuoto cukraus
Skanūs, saldūs sausainiai su citrinos žievele, kurie taps jūsų nauju mėgstamiausiu skanėstu. Jų maistinę vertę padidina tai, kad juose nėra glitimo, pieno produktų, kiaušinių, rafinuoto cukraus.
Kiekis: 17 sausainių
Paruošimo laikas: 60 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 1 šaukšto maltų linų sėmenų
- 2 ½ šaukšto vandens
- 60 ml ištirpinto kokosų aliejaus
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 60 ml klevų sirupo
- 2 ½ šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- migdolų miltų
- avižinių miltų be glitimo
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos be aliuminio
Kaip pagaminti citrininius sausainius:
- Dubenyje sumaišykite maltus linų sėmenis ir vandenį, palikite 5 minutes pastovėti, kol išbrinks.
- Ištirpinkite 60 ml kokosų aliejaus ir supilkite jį į linų sėmenų mišinį.
- Tada suberkite kokosų cukrų, klevų sirupą, citrinų sultis, tarkuotą citrinos žievelę, migdolų miltus, kepimo miltelius ir sodą.
- Sumaišykite tešlą iki vientisos masės ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
- Tada imkite po šaukštelį tešlos ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Pirštais šiek tiek paspauskite tešlą.
- Tešla yra minkšta ir kepdama pasiskirstys, todėl įsitikinkite, kad aplink tešlą yra pakankamai vietos.
- Jei šiame recepte naudosite labai smulkiai maltus migdolų miltus, tešla bus šiek tiek tvirtesnė, todėl galėsite formuoti mažus rutuliukus ir atsargiai juos formuoti ant lėkštės.
- Kepkite 16-18 minučių 190 laipsnių C temperatūroje.
- Sausainiai yra traškiausi ir skaniausi, kol yra švieži. Laikykite sandarioje dėžutėje ir kambario temperatūroje.