Receptai, Saldu, Užkandžiai

Kepta morkų pyrago skonio košė

Kepta morku pyrago skonio kose

Morkų pyragas avižinės košės pavidalu

Tikrai sveikuoliška! Ši morkomis kvepianti, skani košė – tikras siurprizas! Morkos suteikia košei dar daugiau maistinės vertės, tekstūros ir saldumo. Bananai suteikia maloniai saldaus skonio! Avižiniai dribsniai užtikrina, kad pilvas liks sotus, o graikiniai riešutai suteikia traškumo.

Šios košės variantas iš tiesų primena pyragą, kuris pamalonina jūsų skonio receptorius! Išbandykite patys ir nepasigailėsite!

Kiekis: vienam asmeniui
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas


Jums reikės:

  • 80 g avižinių dribsnių be glitimo
  • 180 ml augalinio pieno arba vandens
  • 1 nedidelė tarkuota morka (apie 50 g)
  • ½ didesnio trinto banano arba 1 mažesnis bananas
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos (skoniui subalansuoti)
  • 2 g sodos
  • nedidelės saujos razinų (nebūtina)
  • nedidelės saujos graikinių riešutų (nebūtina)
  • 1-2 šaukštai klevų sirupo (nebūtina)

Kaip pagaminti morkų pyrago skonio avižinę košę:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.
  2. Kol orkaitė kaista, dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, augalinį pieną arba vandenį, sutrintą bananą, tarkuotą morką ir prieskonius. Jei norite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą klevų sirupo.
  3. Viską gerai išmaišykite ir supilkite masę į pasirinktą kepimo indą, ant viršaus užbarstykite kelis graikinius riešutus ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje 20 minučių.
  4. Jei mėgstate, prieš valgydami ant viršaus užlašinkite dar šiek tiek klevų sirupo ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *