Morkų pyragas avižinės košės pavidalu
Tikrai sveikuoliška! Ši morkomis kvepianti, skani košė – tikras siurprizas! Morkos suteikia košei dar daugiau maistinės vertės, tekstūros ir saldumo. Bananai suteikia maloniai saldaus skonio! Avižiniai dribsniai užtikrina, kad pilvas liks sotus, o graikiniai riešutai suteikia traškumo.
Šios košės variantas iš tiesų primena pyragą, kuris pamalonina jūsų skonio receptorius! Išbandykite patys ir nepasigailėsite!
Kiekis: vienam asmeniui
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 80 g avižinių dribsnių be glitimo
- 180 ml augalinio pieno arba vandens
- 1 nedidelė tarkuota morka (apie 50 g)
- ½ didesnio trinto banano arba 1 mažesnis bananas
- 1/2 šaukštelio cinamono
- žiupsnelio druskos (skoniui subalansuoti)
- 2 g sodos
- nedidelės saujos razinų (nebūtina)
- nedidelės saujos graikinių riešutų (nebūtina)
- 1-2 šaukštai klevų sirupo (nebūtina)
Kaip pagaminti morkų pyrago skonio avižinę košę:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C.
- Kol orkaitė kaista, dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, augalinį pieną arba vandenį, sutrintą bananą, tarkuotą morką ir prieskonius. Jei norite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą klevų sirupo.
- Viską gerai išmaišykite ir supilkite masę į pasirinktą kepimo indą, ant viršaus užbarstykite kelis graikinius riešutus ir kepkite 180 laipsnių C orkaitėje 20 minučių.
- Jei mėgstate, prieš valgydami ant viršaus užlašinkite dar šiek tiek klevų sirupo ir mėgaukitės!