Receptai, Sūru, Užkandžiai

Keptų paprikų ir anakardžių padažas

Keptu papriku ir anakardziu padazas

Kreminis ir aromatingas pagardas, kuris tiks prie visko

Puikiai tinka kaip padažas daržovėms arba kaip skani užtepėlė sumuštiniams ar apkepams. Šiame kreminiame padaže nėra aliejaus, cukraus ir nėra glitimo! Taip pat visi ingredientai augalinės kilmės.

Be puikaus skonio, padaže esančios paprikos dėl didelio vitamino C kiekio stiprina imuninę sistemą, o anakardžių riešutai aprūpina organizmą svarbiais mineralais, tokiais kaip geležis, selenas ir cinkas.

Šitokį gerą padažą pagaminti labai paprasta ir neužtrunka ilgai! Maloniai nustebinkite savo skonio receptorius ir būtinai paragaukite!

Kiekis: 500 g
Paruošimo laikas: 50 minučių 
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų
  • 100 g anakardžių riešutų (išmirkytų)
  • Himalajų arba jūros druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip pasigaminti išskirtinį padažą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Nuplaukite ir perpjaukite paprikas per pusę, išimkite sėklas. Tada sudėkite paprikas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol paprikos taps minkštos ir odelė pradės šiek tiek juoduoti.
  3. Tada ištraukite paprikas iš orkaitės ir kepimo skardą uždenkite dangčiu arba sudėkite paprikas į dubenį po dangčiu. Palikite keptas paprikas po dangčiu maždaug 15 minučių. Tokiu būdu karšti garai suardo odelę, todėl ją daug lengviau pašalinti.
  4. Nulupkite paprikas ir sudėkite jas į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą kartu su išmirkytais anakardžiais. Sudėkite prieskonius ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos.

P.S. Anakardžiams išmirkyti – užpilkite juos šaltu vandeniu ir mirkykite bent 2 valandas arba per naktį. Tačiau jei negalite laukti tiek ilgai, taip pat galite pasinaudoti verdančio vandens triuku. Riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti. Riešutus svarbu mirkyti, kad jie būtų minkštesni ir juos būtų lengviau apdoroti bei išgauti kremiškesnę tekstūrą. Su nemirkytais riešutais kreminę tekstūrą išgauti sunkiau, o virtuviniam kombainui tenka daugiau darbo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *