Populiarusis „Mac & Cheese“ – augalinė ir be glitimo versija
Populiarus patiekalas, tik sveikiau ir augalinės mitybos pagrindu.
Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 340 g jūsų pasirinktų makaronų be glitimo
- 5 mažų bulvių (arba 2 didelių)
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- ½ puodelio (125 ml) vandens arba daržovių sultinio
- maltų juodųjų pipirų
Kaip paruošti “Mac n cheese”:
- Pirmiausiai išvirkite makaronus. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Tada į virimo garuose puodą sudėkite nuplautas, nuskustas ir supjaustytas morkas bei bulves.
- Virkite garuose 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite garuose išvirtas morkas ir bulves į maisto smulkintuvą, supilkite citrinos sultis, vandenį arba sultinį ir visus prieskonius.
- Sutrinkite iki šilkinės tekstūros.
- Galiausiai supilkite padažą į didelį puodą ar indą ir sudėkite anksčiau išvirtus makaronus. Gerai išmaišykite ir kaitinkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies.
- Patiekite ir mėgaukitės iš karto.