Augaliniai “mėsos kukuliai” pomidorų padaže
Ar žinojote, kad ankštiniai yra puiki alternatyva mėsai? Iš jų galima gaminti vegetariškus kotletus, kukulius ar net netikrą zuikį. Tačiau šį kartą jūsų dėmesiui – “mėsos” kukulių be mėsos receptas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka juodosios pupelės. Šio skanaus patiekalo idėja iš Medical Medium receptų. Jis patiks ir jaunam, ir senam. Išbandykite ir įsitikinkite patys!
Kiekis: 3-4 valgytojams
Paruošimo laikas: 45 minutės
Sudėtingumo lygis: vidutinis
Jums reikės:
“Mėsos” kukuliams:
- 425 g juodųjų pupelių (konservuotų arba virtų)
- ¾ puodelio avižinių dribsnių be glitimo (85 g)
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 2 šaukštų pomidorų pastos
- 3 skiltelių česnako
- ½ valgomojo šaukšto svogūnų miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
- ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtinai)
- ¼ šaukštelio maltos rūkytos paprikos
- ½ šaukštelio maltų prieskonių
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- jūros druskos (pagal skonį)
Padažui:
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 5 puodelių susmulkintų pomidorų (3x 400 gramų skardinių)
- ½ puodelio pomidorų pastos (2-3 v. šaukštai)
- 4 susmulkintų česnako skiltelių
- 2 šaukštelių džiovintų bazilikų
- 2 arbatinių šaukštelių džiovinto raudonėlio
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 1 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių (nebūtinai)
- jūros druskos (pagal skonį)
Patiekimui:
- spagečių be glitimo
- šviežių bazilikų
Kaip pasigaminti augalinius “mėsos” kukulius:
- Pradėkite nuo mėsos kukulių gaminimo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Į maisto smulkintuvą sudėkite visus mėsos kukuliams skirtus ingredientus ir susmulkinkite iki lipnios masės.
- Iš gautos masės suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių C temperatūroje 20 minučių, kol rutuliukai apekps.
- Kol kukuliai kepa, paruoškite pomidorų padažą. Susmulkintą svogūną sudėkite į keptuvę su keliais šaukštais vandens ir troškinkite, kol suminkštės.
- Po to sudėkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes patroškinkite.
- Tada į keptuvę su svogūnais ir česnakais supilkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, džiovintas žoleles, kokosų cukrų ir aitriąją papriką (jei naudojate).
- Kepkite neuždengtoje keptuvėje 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės ir skoniai susimaišys.
- Kai padažas bus paruoštas, atsargiai įmaišykite iškepusius “mėsos” kukulius.
- Patiekite su virtais spagečiais arba kuo nors kitu, ką mėgstate. Serviruokite su šviežiais bazilikais ir mėgaukitės!